Shakira té una gran sort: Gerard Piqué no escriu cançons. Des que la colombiana es va separar del futbolista l'estiu de 2022 només parla ella. La versió de la separació que corre és la d'ella: repeteix que Piqué, Clara i Montserrat i Joan, els pares de Piqué, són els culpables de tot, que la van abandonar amb deutes, soltera i a una ciutat hostil. Piqué ha esquivat les entrevistes volgudament, ha deixat de publicar a Instagram, fa servir twitter sobretot per promocionar la King's League i ha deixat molt clar que no pensa dir res de la seva ex. Un dia que va parlar a twich es va incendiar mig món. Piqué: "Mi expareja es latinoamericana. Tú no sabes lo que he tenido que recibir por redes sociales de gente que es fan de ella, pero barbaridades, miles". Per dir això el van acusar de racista. Un absurd, ha estat enamorat durant 12 anys de Shakira i té dos fills amb sang llatinoamericana. Qualsevol cosa que Piqué digui li giraran. Millor callar i que Shakira exhibeixi la seva rancúnia.

Mentre Piqué conserva les fotos amb Shakira a Instagram, la colombiana justifica les lletres de les cançons dient que és artista i és la seva teràpia. Té la sort que els Piqué, ni Gerard, ni la seva discretíssima parella Clara Chía ni els pares no volen fer escàndol. Només van filtrant disgustos, com la distància física i mental dels seus nets Milan i Sasha, les estrofes de mal gust desitjant la mort del sogre o l'acarnissament amb una noia que no tenia cap compromís amb Shakira, Clara. Però si els Piqué parlessin, Shakira tindria molt a perdre. Conviure una dècada amb una diva del pop a casa ha estat una de les causes de la separació. Piqué va dir prou als aires de superioritat, a les manies i als capricis de Shakira. I si no parla la família, parlen treballadors de Shakira, com l'Àlex, un model català que va fer de figurant al videoclip Monotonía que Shakira va gravar a Manresa fa un any.

Àlex, figurant de Shakira, Antena 3
Àlex, figurant de Shakira, Antena 3

Àlex, no aclareix a  Antena 3 si és un nom inventat, no vol donar la cara i apareix a un parc de Barcelona encaputxat i d'esquenes. Sembla una víctima de violència de bandes llatines, però és víctima del divisme  i l'avarícia de Shakira. El noi, un model català, parla clar: "No tengo miedo a Shakira pero me tapo la cara. Quiero seguir dedicandome al mundo de la figuración y si soy una cara reconocible no volverán a contar conmigo. Estábamos en Manresa, la jornada era de 8 horas y cobré 6 euros y pico la hora. Por una jornada de 8 horas cobré 55 euros. Menos que el SMI. Con los millones de visualizaciones que tuvo nos podría haber pagado más. No nos pagaron ni el transporte a Manresa. Fue una jornada complicada. Nos dijeron que no podíamos mirar a Shakira a la cara. Otro figurante, el que se choca con ella, tuvo que pactar cómo se iban a chocar a través de un coordinador, no con Shakira. Ella nos obligó durante todo el rodaje a no mirarla a la cara. Durante la gravación todo fue muy tenso".

Un figurant es topa amb Shakira, Youtube
Un figurant es topa amb Shakira, Youtube
Shakira a Manresa YT
Shakira a Manresa YT

Tots els figurants eren nois i tenien dues coses en comú, eren guapíssims i van ser humiliats per Shakira. La diva està deixant un reguitzell de damnificats del seu pas per Catalunya. I amb tots té un mateix patró: el classisme. Considera amic seu a Jaume de la Iguana, el director del videoclip, però en canvi els empleats els maltracta, els escanya i en un gest de diva que sembla medieval, deixa dit que no la mirin als ulls. Serà perquè no se senti el que és: un tap de bassa.