La Família Piqué és com una mena de Família Reial catalana: tots els membres són coneguts. Però el que ha viscut més apartat dels mitjans de comunicació és el patriarca de la família Joan Piqué. TSempre a l'ombra de la seva dona, una important metgessa al capdavant d'una institució tan rellevant a nivell mundial com la Guttmann, capdavantera en el tractament de lesions severes de medul·la i cervell, la Dra. Montserrat Bernabeu, filla d'Amador Bernabeu, exdirectiu del Barça i carismàtic. Ara sembla que el patriarca sigui el fill gran: Gerard Piqué, l'ànima de totes les sales. Va ser ell qui va ficar una lloba dins el clan: la colombiana i estrella Shakira. Ara eclipsada a la família per dues noves joves, Clara Chía i la dona de Marc Piqué Maria Valls d'Equipo Singular. Queden els dos petits de la família, Milan i Sasha, que han canviat molt des que viuen a Miami, més maleducats, amb el mòbil a les mans a tota hora. Fills de pares separats, el drama.

Joan Piqué boda GTRES
Montserrat i Joan Piqué a la boda de Marc GTRES

Gerard és el patriarca a l'ombra però el formal és Joan. Un atractiu escriptor de 63 anys, tres més que la seva dona, ha publicat dues novel·les i ara gestiona el patrimoni del seu fill, com la mansió d'Esplugues. Va fer-se cèlebre el mail que Joan Piqué li va enviar a Shakira convidant-la a marxar de l'immoble. Com a sogre i com a gestor va fer la feina bruta. Ara Shakira li torna amb una estrofa malèfica a l'última cançó. Shakira no perdona, detesta els seus sogres, els acusa d'haver ocultat Clara Chía a casa seva quan era amant de Piqué, cosa que no és certa. Ells no van ocultar ningú. Potser el fill duia Clara a les cases familiars, però ells no van amagar Clara. Qui és Joan Piqué.

Joan
Joan Piqué, GTRES

El digital Jaleos publica que té un patrimoni molt elevat: 50 milions d'euros, conseqüència de ser gestor del seu fill. Les dues cases d'Esplugues, la de Shakira i Piqué i la dels pares de Piqué es van fer una al costat de l'altra. D'aquí allò de "Me dejaste de vecina a la suegra". Joan és el gestor de la societat immobiliària: "La mansión de la que es propietaria la empresa BCN Two & Two SL, de la que es administrador Joan Piqué. Pero no solo destaca de él su faceta como empresario. Joan es abogado y escritor. Ha escrito dos novelas: 'Dos vidas' (Edicions 62 y Temas de hoy) y 'Fantasmes del passat' (Edicions 62).El padre de Gerard Piqué cuenta con varias propiedades inmobiliarias. Junto a los beneficios que obtiene de sus empresas, se calcula que el exsuegro de Shakira cuenta con una fortuna superior a los 50 millones de euros". La xifra, òbviament, no es correspon al patrimoni personal del pare de Piqué sinó al que gestiona la societat de la qual ell n'és administrador.

Montserrat Bernabeu Quim MNasferrer TV3
Montserrat Bernabeu i Quim Masferrer TV3

Joan no ha merescut mai els honors de ser entrevistat a La Marató de TV3 com a eminència mèdica. La famosa és la mare, capaç d'anar a la tele amb bambes Nike blanques. És una dona amb molta força, empenta i personalitat. Joan és l'home rere aquesta gran dona, el que lliga la salsa de dues personalitats tan potents com Montserrat i Gerard. I ho fa perfecte. Harmonia familiar. Només els grinyola Shakira, que per sempre més serà la mare dels seus únics dos nets de moment. I aquesta és l'autèntica venjança de Shakira: no estrofes amb mala llet sinó allunyar els dos nens de tot el que soni al cognom Piqué. L'última víctima: Joan. Que ha respost el de sempre: Bailando con lobas. Una broma familiar, Shakira va ser la loba en una cèlebre cançó, i el seu sogre, quan havia de suportar els seus aires de diva, va resumir-ho així: ens toca, com la pel·li de Kevin Costner, ballar amb llops