La Gala dels Grammy Llatins es va fer per primer cop a Espanya gràcies a una catalana: Rosalia. La seva música amb aires flamencs ha empès que la gran festa de la música en espanyol se celebri a Sevilla. De de tots els artistes convocats, dos noms brillen per damunt de tots: Rosalia i Shakira. Les dues dives van fer actuacions dignes del millor dels seus concerts i la gala va ser líder a Catalunya emesa per TVE: 16,6% de share. A Espanya encara més: un 21,5%. Apoteòsic. Totes dues dives van explotar el morbo dins la gala: Rosalia tenia Rauw Alejandro, el seu ex, actuant-hi. Ni es van saludar. I Shakira va omplir cada presència amb referències a Gerard Piqué. Fins i tot el detall més incomprensible de la Gala. El premi a la millor cançó de l'any va ser per Shakira i Bizarrap. És a dir, de totes les cançons que s'han escrit en castellà al món, la millor és la que es dedica a vomitar contra Piqué. I qui va lliurar-li el premi? Sergio Ramos, l'enemic públic número 1 de Piqué.

Shakira Bizarrap Grammy EFE
Shakira Bizarrap Grammy EFE
Sergio Ramos Grammy EFE
Sergio Ramos Grammy EFE
Sergio Ramos Shakira TVE
Sergio Ramos felicita  Shakira TVE

Els organitzadors van posar el futbolista del Reial Madrid expressament allà. Sergio Ramos no té res a veure amb el món de la música, excepte que la seva cunyada és Lorena Gómez, cantant catalana d'OT i Tu cara me suena. Però va ser el jugador que va escopir a Piqué en una roda de premsa de la Selecció per respondre en català a una pregunta: "Díselo en andaluz".  Tots dos eren centrals però Piqué era molt més bo, llest i poliglota. La rivalitat entre tots dos en els Barça-Madrid era evident, Eren la nèmesi, Piqué elegant i Ramos expulsat. Els Grammy no van posar Sergio Ramos per premiar la cançó d'odi a Piqué per casualitat. Shakira encantada, va agrair el premi amb una frase plena de rancúnia "En el pasado ya no hay nada, solo se recuerda el futuro". Ho va dir després de tornar a posar els fills de Piqué no només entre el públic sinó a l'escenari de negre cantant amb la diva:

Milan Piqué TVE
Milan Piqué TVE
Sasha Piqué Mebarak TVE
Sasha Piqué Mebarak TVE
Milan Sasha Grammy Sevilla TVE
Milan Sasha Grammy Sevilla TVE

Els dos fills de 8 i 10 anys han tornat a Espanya però no han passat ni un minut amb Piqué o amb els avis paterns, Montserrat Bernabeu i Joan Piqué. Segons El Periódico, Gerard Piqué va passar en va el cap de setmana passat esperant els nens a casa. Shakira s'ha instal·lat a Madrid, va anar a Sevilla pels Premis i dilluns ha de ser a la seva odiada Barcelona per asseure's al banc dels acusats. Està acusada de frau fiscal i ha decidit no citar com a testimoni el seu ex, Piqué. Una decisió incomprensible. Ell és el testimoni clau per saber si Shakira vivia o no a Barcelona. Però Shakira té pànic que Piqué la destrossi en el judici, i no l'inclou a la llista de testimonis. La versió de la colombiana és que venia per mantenir relacions amb Piqué i marxava, que no es va instal·lar definitivament a Barcelona fins que va escolaritzar Milan. No cola i per això se sospita que pagarà per estalviar-se el judici. I per evitar un dany enorme a la seva imatge asseguda a la banqueta. 

Shakira Grammy EFE
Shakira Grammy EFE

Sobre el públic català: ""Me han acompañado en las buenas y en las malas, en los tiempos difíciles que he pasado en esta tierra que tanto he querido. Nunca han dejado de darme apoyo y eso nunca se me olvidará". Que "he querido", en passat. Shakira relaciona els seus últims 12 anys, la majoria d'aquesta època vivint a Barcelona, amb Piqué i amb el judici per frau que comença dilluns. És evident que per ella Barcelona és odi, rancúnia i dolor. Dilluns comença la Gala de debò: el seu judici. EN Blau hi serà.