Shakira porta més de tres setmanes a Miami readaptant-se amb els fills Milan i Sasha. Han posat molts quilòmetres de distància respecte Gerard Piqué, que aviat els anirà a visitar als EUA. La cantant està imbuint-se de l'estil de vida americà amb facilitat, és evident que el gaudeix. Partits de bàsquets amb la canalla, tiberis de fast food, concerts, visites d'amics i col·legues de professió... Entretinguts n'estaran, el primer impacte és llaminer. Però Barcelona és molt més present del que voldria la mare en la seva nova vida. I el trasllat és etern. Sembla que, a més a més, acabarà sent caríssim.

De moment el que sabem és que Shakira no ha acabat de dur-se les seves pertinences, i mira que s'ha vist de tot a la mansió d'Esplugues de Llobregat. Però de moment cap tràiler, que és el que necessitaria per recuperar la seva valuosa col·lecció. S'ha quedat a terra, no pot sortir de territori de l'Estat. Es tracta de cotxes. De cotxassos, perdó. En té molts, de potents i moderns, de tot. I no, cap Ferrari al garatge. Tampoc Twingos. Empat. 

Shakira en coche GTRES
Shakira conduint / GTRES

Els cotxassos que Shakira ha hagut de deixar a Barcelona

Tots teníem a la memòria aquelles imatges de Shakira conduint la seva furgoneta camper surfera. També a bord d'altres tipus de models mentre era parella de Gerard Piqué i de Clara Chía no en sabia res. Hi ha d'altres que ni tan sols ha tret del garatge, però que pertanyen al seu parc mòbil particular. I, evidentment, s'ha vist a la de Barranquilla al volant en plena tempesta de la separació. El cotxe és la seva segona casa. En té una bona col·lecció, i que en total fan molts zeros. És el que publiquen mitjans especialitzats a l'automòbil com Tork: la joia de la corona és un Mercedes SI550 de 145.000 euros, però també un Tesla, dos Audis A7 Sportback i Q7, un BMW X6 y un Mercedes SLK 250. També l'esmentada furgoneta VW, clar. No cal que facin números, perquè mai no arribaran a la xifra astronòmica que hauria de pagar per portar-los a Miami amb ella. 

Shakira furgoneta hospital Barcelona Telemundo
La camper de Shakira / Telemundo

Els cotxes, retinguts per la Justícia. No pot traslladar-los a Miami

14 milions i mig. Aquesta és la xifra de la factura per fer el trasllat dels cotxes. No ens hem tornat bojos: és el que presumptament hauria defraudat a Hisenda i per la qual se la jutjarà a Barcelona a finals  d'any. S'ha publicat que seguirà la vista des de Miami i vindrà a declarar quan sigui el seu torn. Una visita fugaç que, espera, sigui l'última que faci a Catalunya. Si més no, per motius feixucs i per esborrar el passat. Els cotxes van en aquest paquet: no pot treure els vehicles mentre no es resolgui el conflicte judicial. Ella té molts diners, molts més que 14'5M. Diuen que en supera els 300, tot i que en seran més perquè amb tot l'huracà de la separació amb Piqué ha rebentat la banca. Ara, però, no és una qüestió de diners, és cosa de jutges. 

judici shakira sortida cotxe - Carles Palacio
Shakira surt del jutjat en un cotxe de luxe / Foto: Carles Palacio

Els números canten: surt més a compte oblidar aquí la flota i au. Veurem què passa.