Ha calgut que els reis facin 20 anys de casats perquè una gran cadena de TV, La Sexta, es pregunti si Felip i Letícia estan divorciats de facto després de la crisi matrimonial causada per la publicació dels tuits de Jaime del Burgo on explica que la reina i ell van ser amants durant anys posant-li les banyes a Felip. L'amant segueix penjant bajanades com admirador de Milei, enemic del papa Francesc o fent-se el republicà. La realitat és que Del Burgo es dol per haver estat expulsat de la Cort de Felip per una senzilla raó: es ficava al llit de la seva dona. ¿Què esperava Del Burgo després de mantenir relacions íntimes amb Letícia? ¿Una invitació de Felip a Zarzuela per comentar la jugada? Del Burgo no ha revelat res més suculent que la bomba inicial: Felip és víctima d'adulteri. Però la crisi reputacional de la Corona per aquesta informació ja està amortitzada: els ciutadans ho coneixen i si Felip ho perdona, carpeta tancada. El que ja ningú no es creu és que els reis formin un matrimoni amorós. Són els nous Joan Carles i Sofia

Leonor Letizia Sofia Felipe 2 EFE
Leonor Letizia Sofia Felipe, EFE

Les últimes fotos pels seus 20 anys de casats, amb una fredor notable entre Felip i Letícia que intenten amagar rere les seves filles, deixa clar el futur del matrimoni: guardaran les aparences fins que un dels dos no pugui més. Joan Carles va instal·lar Corinna a viure dins el recinte de Zarzuela i allò va ser el final del seu regnat, empès a abdicar per la corrupció i perquè les banyes a Sofia les va veure tothom amb l'accident de Botswana. Felip i Letícia duraran junts fins que un dels dos faci un pas en fals en la seva vida privada que transcendeixi en públic. Pilar Eyre és la primera que ha escrit la realitat: "Su vida privada lleva caminos autónomos". Un divorci de facto. Una frase que li ha valgut ser entrevistada a Más vale tarde de La Sexta amb un esquer inèdit a un gran mitjà i propietat de Planeta, sempre monàrquics. La Sexta es pregunta "¿Están divorciados Felipe VI y Letizia?":

Pilar Eyre La 6
Pilar Eyre La 6

Eyre: "En 2013 Felipe y Letizia tuvieron la crisis más importante, ella estaba dispuesta a romper pero les dijeron que al año siguiente Juan Carlos sería obligado a abdicar, como así fue, y les acabó de convencer para ser reyes. Un divorcio un año antes de ceñirse la Corona hubiera sido muy malo para la institución. La intimidad de Felipe y Letizia no la conozco pero creo que no siguen haciendo vida matrimonial. Sí que veo que su intención es seguir juntos y lo que nos interesa es que funcionen bien como equipo, como reyes". Eyre no pot dir-ho més clar, faran el que han vist a casa: simular ser un matrimoni unit però, quan marxen els fotògrafs cadascú fa la seva. "En las fotos ni se miran entre ellos, están poco naturales excepto cuando Felipe está con sus hijas. Las fotos de Letizia de espaldas y semiespaldas no las entiendo. Está diciéndonos que se va, que dice adiós".

Leonor Letizia Sofia EFE
Letícia sembla que digui adeu, EFE

Felip actuarà exactament com el seu pare: veure's amb les dones que vulgui, d'amagat de l'opinió pública i confiat que cap diari publicarà les seves infidelitats o les de la reina. Exactament com va regnar Joan Carles, que morirà amb un digne successor. Felip podria haver-se coronat amb un altre nom: Joan Carles II.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!