Ara sí, La Sexta i Alfons Arús han arribat a un acord per posar punt final al seu programa Aruser@s weekend, l'edició dels dissabtes a la tarda del seu exitós matinal. La raó és molt simple: l'audiència que aconsegueix els dissabtes que ronda el 5-6% no compensa l'esforç descomunal que fa l'equip de treballar de dilluns a dissabte amb els horaris infernals de llevar-se a les 4 de la matinada. La Sexta informa a EN Blau que el programa ha complert les expectatives d'audiència però han decidit fer un canvi de rumb. EN Blau pot informar en exclusiva que la decisió d'Arús i La Sexta és acabar aquesta setmana el programa de dissabte per allargar el programa diari: quan tornin de Setmana Santa no començaran a emetre a les 7:30 sinó mitja hora abans, a les 7 del matí. Cancel·lat Arús de dissabtes però hi haurà més Arús entre setmana, i més son. Es llevaran mitja hora abans per començar a emetre mitja hora abans.

Alfons Arús La Sexta
Alfons Arús La Sexta

Tot l'equip dirigit per Arús feia un esforç descomunal i després de matinar cada dia de la setmana feien un últim esforç i preparaven un programa en directe també els dissabtes a la tarda. Ho feien per intentar demostrar que es pot repetir l'èxit del matí a una altra hora. Però les audiències del matí són irrepetibles, no es pot fer un 10% la tarda de dissabte amb el mateix format. El programa d'Arús fa un share similar al d'altres programes de La Sexta a la tarda com La Roca, de Nuria Roca que el passat diumenge va fer exactament el mateix share que Arús: 5,1%. No val la pena l'esforç de l'equip d'Arús i Angie Cárdenas i el cost de pagar un programa en directe i un equip tècnic només per dissabte i han decidit tancar, definitivament. Adeu Arús els dissabtes.

alfons arus yt 15 630x420
Alfons Arús, youtube

L'últim programa s'emetrà el proper dissabte 25 de març, abans de l'aturada de vacances de Setmana Santa. És exactament el mateix que va succeir al desembre, abans del Mundial de futbol que emetia Telecinco. Arús feia el sobreesforç i no compensava. Van acabar Aruser@s weekend al novembre i van reprendre'l al gener per veure què passava. Ha seguit rondant el 5-6%, correcte però no sideral com el matinal.  Millor dedicar els esforços a millorar el share del programa estrella: el matinal de dilluns a divendres. 

Artur i Tatiana Arús La Sexta
Artur i Tatiana Arús La Sexta

Tatiana Arús, la segona filla, i Artur Arús, el tercer fill, expliquen l'èxit del programa: Artur fa anys, no arriba a 30, i deixa caure amb conya "Me siento muy joven comparado con Tatiana". Aquesta sitcom familiar és part de la clau del seu èxit. El programa de dissabtes no justificava fer-se els dissabtes perquè era exactament el mateix que entre setmana però sense matinar. El canvi d'ara és molt més racional i intel·ligent: començar a les 7 del matí permetrà millorar el share d'Arús ja que arrossegarà durant més estona espectadors de la primera franja per fer líder la segona. Recordem que Arús, gat vell, separa l'audiència de les seves 3 hores i mitja en dues parts: Aruser@s, el humorning i Aruse@s i el share més alt és el segon. Sempre es fa promoció del share d'Aruser@s a seques. I a partir d'ara serà més alt perquè farà més estona que acumula espectadors. Ben jugat. Els Arús sempre encerten.