Eurovisió 2024 ja té finalistes. La setmana del festival començava amb la mítica catifa turquesa on els representants van donar el tret de sortida al camí fins per la final. Des d'aleshores, el clamor del públic està més latent que mai, els eurofans pendents de tots els assajos, sobretot de Nebulossa i tots els avenços que ens tenen preparats per la gran final. El concurs s'estrenava el passat dimarts dia 7 de maig amb la primera semifinal que va atorgar el pas a la gran final per: Sèrbia, Portugal, Eslovènia, Ucraïna, Lituània, Finlàndia, Xipre, Croàcia, Irlanda i Luxemburg.

En aquesta segona semifinal era el torn d'Àustria, Malta, Suïssa, Grècia, República Txeca, Albània, Dinamarca, Armènia, Israel, Estònia, Geòrgia, Països Baixos, Noruega, Letònia, San Marino i Bèlgica. Tots ells van debutar al Malmö Arena juntament amb Itàlia, França i Espanya, els tres països ja classificats per la gran final. Una gala amb molt nivell i sobretot molta polèmica, el resultat d'aquesta segona tanda, ha donat molt per parlar. 

Els encarregats d'obrir la gala foren els candidats de Malta amb Sarah Bonnici, seguidament d'Albània amb TITAN un tema interpretat per BESA, darrere d'ells va actuar una de les preferides de la nit, Marina Satti de Grècia amb la cançó ZARI. Seguint l'ordre de sortida també vam veure a Suïssa, Txèquia, Àustria, Dinamarca, Armènia, i Letònia. Tot seguit, després de les primeres 10 actuacions vam poder veure per primer cop sobre l'escenari l'actuació completa de Nebulossa i el seu Zorra, qui fou sens dubte la cançó més cantada pel públic assistent. No hi havia ningú que no cantés Zorra, Zorra, Zorra al ritme de la música, la pell de gallina en escoltar les ovacions del públic.  

Just després de la triomfant actuació vam veure a San Marino, representats pel grup espanyol Megara. Entre la resta de països, també van actuar Geòrgia, Bèlgica, Estònia Noruega i Països Baixos, l'encarregat de tancar la gala amb el seu Europa pa pa. Però sens dubte l'actuació més polèmica fou Israel amb Eden Golan, una actuació que va estar marcada per aplaudiments i crits, una dualitat que va tensar totalment a la seva representant. La polèmica situació sociopolítica que viu el país provoca que la seva participació sempre estigui qüestionada, però sembla que aquest any arriben amb una proposta que està conquistant a Europa, Hurricane està encapçalant el top de les apostes, amb un fandom dividit: n'hi ha que separen l'obra artística de la situació, i d'altres no poden evitar cancel·lar la seva bandera. 

En acabar tota la llista d'actuacions, finalment, els que han quedat fora de la classificació són Malta, Albània, República Txeca, Dinamarca, San Marino i Bèlgica. Per tant, la llista final de classificats de la segona semifinal és la següent: 

1. Letònia: Dons, Hollow 

2. Àustria: Kaleen, We Will Rave

3. Països Baixos: Joost Klein, Europapa

4. Noruega: Gåte, Ulveham

5. Israel: Eden Golan, Hurricane

6. Grècia: Marina Satti, Zari

7. Estònia, 5miinust & Puuluup, (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

8. Suïssa: Nemo, The Code

9. Geòrgia: Nutsa Buzaladze, Firefighter

10. Armenia: Ladaniva, Jako

Tots ells i juntament amb Sèrbia, Portugal, Eslovènia, Ucraïna, Lituània, Finlàndia, Xipre, Croàcia, Irlanda, Luxemburg, Regne Unit, Suècia, França, Itàlia, Alemanya i Espanya són els classificats per la gran final del propvinent 11 de maig a Malmö. Els nervis estan a flor de pell, i les apostes no paren de pujar i baixar, de moment no hi ha cap favorit clar, el poder està en mans del jurat i també del televot. Tic, tac arrenca la prèvia a la gran final d'Eurovisió 2024.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!