En total seran 37 candidatures que passaran per l'escenari de Malmö, Suècia, amb un únic objectiu: aconseguir el títol de la millor cançó del festival que representa el seu país. El micròfon de cristall sol serà per un d'ells i el camí cap a la victòria ha començat fa tan sols unes hores, amb la gran rebuda de la catifa turquesa. Allí tots els representants s'han pogut presentar amb públic i començar a captar l'atenció dels eurofans més despitats que encara no coneixen als artistes que hi participen. 

En aquesta primera ronda de la gran batalla musical, tenim clars guanyadors, Nebulossa ha captat tot el focus mediàtic amb un look que ha deixat a tothom sense alè. La xarxa no s'ha perdut cap detall d'aquest primer acte i, a més de queixar-se sobre el poc nivell dels looks, també ha trobat a faltar l'absència d'una de les representants més virals de tota la llista: Eden Godal, la guapíssima artista que representa a Israel sota la cançó 'Hurricane', tothom expectant pel seu primer outfit, ens ha deixat amb les ganes de veure-la. 

 Entre el llistat de polèmiques que rodegen cada any a Eurovisió, la delicada situació política d'Israel és una de les més controvertides. De fet, en arrencar el Benidorm Fest, Inés Hernand es viralitzava en mullar-se en contra de RTVE revelant en públic quina era la seva posició sobre el tema. Pels eurofans del país, presentar-se al concurs és tot un repte, si més no, de totes les propostes musicals, la Unió Europea mira fil per randa totes i cadascuna de les interpretacions possibles perquè no s'associïn amb res de política. I aquest any han estat tres les propostes que s'han presentat, fins a la tercera no ha estat la vençuda. En primer lloc, presentaven October Rain, seguidament apostaven per un tema anomenat Dancing Forever i finalment, han apostat per la melodia de la primera amb una lletra que parla sobre la salut mental. 

 

Sembla, però, que l'objectiu del país no està sent intentar captar l'atenció dels eurofans. La veu i la cançó no han passat gens desapercebudes, però, n'hi ha que tenien ganes de veure-la interactuar amb la premsa i les eurofans, finalment no ha pogut ser. L'artista explicava a les seves xarxes socials que en comptes d'assistir a l'acte de benvinguda, aniria a una cerimònia de Yom HaShoah de la comunitat jueva per homenatjar a les víctimes de l'holocaust. La seva presència a l'acte,es pot interpretar com una forma d'alimentar una imatge més humil del país i per alleujar tota la polèmica. Aquí veiem com els candidats mouen fils per les seves estratègies

Eden Golan, de tan sols 20 anys, és una de les candidates més virals d'aquesta edició, saltava a la fama arran de la seva participació de Eurojunior l'any 2015, i posteriorment a La Voz Kids de Rússia. Uns anys més tard, ha estat l'escollida (amb lupa) per convertir-se amb la representant d'Israel. El país no té pas cap mal historial durant el concurs, de fet, l'any 2018 aconseguia la victòria amb Netta Barzilai arran de la famosa cançó, Toy. Aquest any provaran sort amb Hurricane, encara que per a molts, ja han protagonitzat la primera patinada amb la gran absència a la catifa turquesa. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!