Apuntin aquest nom: Gustau Alegret. És un periodista català que dirigeix i presenta el programa Cuestión de poder a la cadena d'origen colombià NTN24 que també s'emet pels Estats Units de cara a l'audiència castellanoparlant. Guanyador de tres Emmys, ex de RAC1, treballa a Washington en aquest programa diari d'anàlisi, entrevistes i informació política... I podríem dir que ha estat el primer periodista televisiu que ha anat amb els papers preparats i que ha posat contra les cordes Santiago Abascal en una entrevista. Vaja, tot allò que els espectadors han trobat a faltar en Ana Rosa, Griso o Motos, on sovint la cosa fa tuf de massatge.

abascal estats units entrevistador català

NTN24

abascal estats units entrevistador català2

NTN24

Ens hauria de fer pensar a tots plegats que es destaqui una entrevista on l'entrevistador fa bé la seva feina. Però és tan poc habitual veure-ho a la tele, que els espectadors han volgut saber de qui es tracta. El líder de Vox ha estat fent el seu particular Ultra Tour pel país nordamericà, amb més pena que glòria.

abascal estats units

@ santi_ABASCAL

Aprofitant-ho, Alegret l'ha entrevistat i li ha rebatut els habituals arguments xenòfobs del líder de Vox. Parlant de política migratòria, i de "las ayudas que reciben los inmigrantes ilegales que no reciben las familias españolas". Alegret respon amb dades, amb papers a la mà que diuen el contrari. Abascal diu que "nos parece muy bien, eso se refiere a inmigrantes legales". Vox treu pit i, tal i com ha retuitejat el mateix Abascal, @voxnoticias_es publica un tuit fent mofa del "zasca monumental a un periodistillo progre". Aquest és el fragment que han destacat:

Però la conversa no s'atura aquí.  És cert que quan Abascal li respon això, el periodista es queda mirant els papers i es posa a parlar de l'ONU. Però després l'entrevista reprén la qüestió dels immigrants il·legals i les ajudes i Abascal torna a fer gala de les seves habituals inconcrecions. Aquest és un recull que han fet a la xarxa:

Els ultres s'indignen i s'agafen a que el vídeo està editat. Ho està. Però és un recull de les moltes galetes que li ha anat deixant el presentador davant l'habitual posat d'Abascal. Jutgin vostès mateixos amb l'entrevista sencera. Paga la pena:

Una entrevista que ha generat l'ovació unànime de la xarxa: