Molts canvis entre els dos casaments de Santi Vila. Si el primer, el de fa 4 anys amb un xef brasiler, es va celebrar sent Vila conseller del govern Mas i amb les càmeres de l'Agència EFE, aquest ha estat més discret i les fotografies les han facilitat els mateixos contraents a diferents mitjans de comunicació. Si en aquella ocasió els nuvis anaven de negre, ara Santi Vila i Javier Luque han fet com les núvies clàssiques i han triat tots dos anar de blanc, per veure si els dona més sort. L'any 2014 la boda civil la va oficiar l'alcalde de Girona Carles Puigdemont. Aquest cop han estat dos alcaldes del PDeCat: el d'Olot i la de Figueres. Però si En Blau avançava alguns noms de la llista de convidats com Artur Mas, Xavier Trias i Marc Clotet,  Vila no es pot queixar: els seus excompanys de CDC no li han fet el buit.

segon casament santi vila  @diariARA

Fins a l'hotel de luxe Les Cols d'Olot hi van anar destacats dirigents de l'antiga CDC com Artur Mas amb la seva esposa Helena Rakòsnik, Miquel Roca, Xavier Trias, Felip Puig, Pere Macias, Sixte Cambra, Brauli Duart o Davi Madí. De la nova fornada del PDeCat destacava la presència de David Bonvehí o el diputat a Madrid Sergi Miquel, amic íntim de Santi Vila. I a banda dels dos alcaldes oficiants n'hi havia d'altres del seu ex-partit (ha estripat el carnet del PDeCat) com els de Banyoles (Santi Vila treballa a l'empresa Aigües de Banyoles) o la de Tortosa, a banda del president de la Diputació de Girona. Un altre amic proper, en aquest cas del PP, era Santiago Fisas. Potser pensava en ell quan Vila va confessar a la revista LGTB Shangay"Tinc més en comú amb un gai del PP que amb un catalanista extrem". No per casualitat Vila i Luque, que fa dos anys i escaig que són parella, van triar casar-se el cap de setmana de l'Orgull Gai.

casament santi vila 2 twitter

El món periodístic va patir més desercions: Pilar Rahola o Toni Cruanyes no van repetir però sí que hi van ser-hi dos directors de diari, Màrius Carol i Esther Vera, així com Josep Cuní, Frances-Marc Álvaro o Oriol Nolis. Vila es casava amb moltes llàgrimes d'emoció pel seu discurs: “Javi és la meva gran oportunitat. Hi ha coses que són soroll i d'altres que donen sentit a la vida. Em comprometo a patir per en Javi tota la meva vida”. Mentrestant Catalunya es preparava per a la desfilada de l'Orgull Gai i ERC feia la Conferència Nacional on el sempre loquaç Gabiel Rufián va recordar-se de Santi Vila:

gabriel rufian ACN

ACN

Gabriel Rufián: "La República Catalana que volem s'assembla més a Albano Dante-Fachín que a Santi Vila".