Què passa entre Sandra Barneda i els seus companys de Telecinco? Fa només un any i mig, treballadors i col·laboradors de Mediaset malparlaven d’ella en un extens article a la revista Lecturas. “Es perfeccionista al límite, el ambiente de trabajo era complicado porque no permitía ningún error. Para parte del equipo era difícil, algunos abandonaron el programa”, afirmaven des de dins de Supervivientes. La periodista barcelonina és ara a la cima de l’èxit al capdavant de La isla de las tentaciones. Un bon moment personal que aquesta nit s’ha endolcit encara més, quan ha estat escollida finalista del premi Planeta. Mentre ella ho celebrava, a la cadena on treballa no deien ni mu.

Salvame Pantoja

Després que Sandra Barneda fos escollida finalista del premi Planeta, Sálvame no en va fer cap referència i va continuar amb un directe amb Anabel Pantoja | Mediaset

Amb la novel·la Un océano para llegar aquí, Barneda consolida també la seva faceta d’escriptora. El premi de finalista està dotat amb 150.000 euros. No va poder viatjar a Barcelona per ser a la gala perquè ha donat positiu en Covid-19, ha informat ella mateixa a El Independiente, així que es troba confinada a la casa on viu a Madrid. Però va poder ser-hi digitalment, a través d’una pantalla que va passar la seva intervenció en vídeo. On no es van escoltar les seves paraules va ser al plató de Sálvame. Després de saber-se que havia resultat guardonada, ni Jorge Javier Vázquez ni la resta de col·laboradors no van perdre ni un minut a donar la notícia. Telecinco ho va silenciar fins a l’hora de l’informatiu. Sorprenent, tenint en compte que Barneda és treballadora de la casa. Els companys de la tarda no en van fer cap referència i tampoc l’han felicitat públicament a les xarxes socials. Diferència de tracte amb altres escriptors televisius que sí van ser esmentats en el seu moment, com quan Máximo Huerta va guanyar el premi Primavera 2014 amb La noche soñada o quan Pilar Eyre va resultar finalista del Planeta, el mateix any, amb Mi color favorito es verte.

Sandra Barneda premi planeta gtres

Sandra Barneda, durant el seu discurs de guardonada | GTRES

Malgrat que forma part del grup Planeta, Antena 3 tampoc no va entrar en directe a la gala quan es va conèixer el nom de la guanyadora, Eva García Sáenz de Urturi, ni el de la finalista. En aquest cas perquè emetien Pasapalabra. En canvi, a La Sexta ja era l’hora del noticiari. Però el que crida realment l'atenció és la cobertura a Telecinco. El Planeta de "las tentaciones" no els ha interessat gens ni mica.