Queda un mes per les eleccions que decidiran el proper president de la Generalitat i cada mitjà fa les seves apostes. Seran cinc setmanes dures perquè els mitjans públics estan sotmesos a excepcionalitat: no se'ls pot veure el llautó. I a TVE el Telediario s'ha equivocat. Ana Blanco parla de la vacuna de la Covid però enlloc d'un enunciat neutre de sanitaris posen al videowall descomunal un gran rètol de "Precandidato Salvador Illa" i les quatre barres. La barra la té Ana Blanco. Vídeo:

salvador illa TVE ana blanco

Ana Blanco parla de vacunes al TD, TVE

Telediario de dilluns a les 3 de la tarda. Acaben la notícia de la rave de Llinars i per donar pas a les notícies de la precampanya electoral catalana la presentadora introdueix amb calçador notícies de la vacuna de la Covid. No era el lloc, entre la rave i la campanya. I el rètol canta massa: "Vota Illa que cura la Covid". Qui ha explotat és un polític no indepe sinó del partit que quedarà dels últims el 14-F: Ciutadans. Jordi Cañas no hi veu error sinó mala fe. Manipulació:

CAÑAS MOBIL tv3

Jordi Cañas, enfadat, TV3

20171008 Mani unionista BCN Illa, Rivera, Carrizosa, Mejías, Arrimadas

Salvador Illa amb la plana major de Ciudadanos, octubre 2017, foto: El Nacional

TVE és sospitosa no d'espifiar-la sinó de fer la campanya al PSC a les catalanes. Qui hi mana és l'exdirector d'El Periódico, Enric Hernández, home del PSC a TVE. El que no diu Cañas és que Illa és íntim de la plana major de Ciudadanos amb qui va compartir la manifestació dels repressors a BCN el 8 d'octubre de 2017 després dels abusos policials als votants. Jordi Cañas, que no va a les llistes de Carlos Carrizosa, desbarra: "TVE es como TV3". Els votants en canvi veuen una altra comparació: Ciutadans és com UPyD.