Un dels periodistes més estimats de la història de TV3 (Blanc o negre, La caixa sàvia) en general i dels TN en particular és Salvador Alsius.

alsius tn

TV3

No només ha passat a la història dels records televisius d'una generació, amb aquell repàs al santoral del dia al final dels informatius, sinó també per la seva bonhomia i proximitat quan sortia davant dels espectadors.

alsius faqs3

I ara ha estat al FAQS:

 

Al Preguntes freqüents, Alsius, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya acabat de jubilar, mestre de la professió periodística i un comunicador de cap a peus, ha fet un repàs de l'actualitat, sent molt crític, per exemple, amb aquests intents de monopolitzar rodes de premsa: "Em sembla nefasta aquesta usurpació del temps d’informació amb les rodes de premsa interminables i, en algun cas, infumables dels dos governs". Una pandèmia de la qual ell també ha estat víctima. Ha tingut coronavirus i l'ha passat on viu fa 40 anys, en una comuna, o "tribu":

 

Sis companys de facultat, tres parelles, vivint en comuna, tenint 5 filles i un fill (dos cada parella) i que ara continuen vivint de la mateixa manera un cop les noves generacions han marxat de casa. Celebrem que hagi continuat ferm en les seves conviccions. Celebrem haver-lo retrobat en un programa de televisió després de tant de temps i sobretot, celebrem que hagi deixat enrere el coronavirus.