Dels ultres de VOX s'han dit moltes coses. Fins i tot, massa coses. Són tan incendiaris, indignes, oportunistes i fatxes que resulta irresistible posar-los en el lloc que mereixen: un de molt pudent i enfangat, on poden rebolcar-se ben a gust. Però com que la colla resulta que són representants polítics i que tots els paguem un sou que mai no mereixerien, s'entén que s'hagi de recordar la seva ignomínia. Precisament el que ha fet el portaveu parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats espanyol, Gabriel Rufián, signant una definició tan despietada com memorable, sota el títol: "pásale esto a tu cuñado"

Rufián Abascal EFE

Rufián Abascal EFE

Ara que els espanyolistes han entrat en èxtasi amb els discursos bel·licistes del general Villarroya, Rufián ha disparat un obús doble que els ha impactat amb precisió quirúrgica. Primer, per la dèria del trifachito d'associar l'expansió del coronavirus única i exclusivament a la celebració del 8-M. "tienen fijación, casi casi como si Ortega Smith se hubiera infectado en la manifestación feminista. No quiero creer que estén utiilzando el virus para atacar al feminismo, pero sí lo creo".  Segon, i encara més demolidora, per la bestiesa d'assegurar que "immigrants il·legals" estarien rebent proves del Covid-19 "y no españoles". En Gabriel, desencadenat: "me parece profundamente inhumano, pero sobre todo profundamente estúpido. No hay nada peor que un racista descerebrado. Una persona fuera del control de la sanidad, sea blanca, negra, amarilla o azul, es un agente de contagio. Están hablando de 1.800.000 personas, mal llamadas irregulares, y es estúpido más alla de racista". 

 

ortega smith abasacal

Ortega Smith Abascal coronavirus VOX

No cal afegir gaire cosa més. K.O. i a la lona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat