Només faltava una pandèmia com la del coronavirus perquè els membres de Vox embogeixin definitivament. Si les neurones ja van rebotant dins els seus caps de manera habitual, imaginin amb un virus com aquest als carrers, i imaginin amb un virus com aquest al seu propi organisme. Santiago Abascal va donar positiu. I després d'això, el que a ell li preocupa és "detener a Torra por cerrar Catalunya como si fuera suya".

Santiago Abascal Javier Ortega Smith GTRES

GTRES

ortega smith mare Cuatro

Cuatro

Però el que li passa a Ortega Smith directament és de tenir quarantena mental permanent. La mà dreta del líder de Vox va ser el primer polític de renom en contraure el virus. Confinat a casa, va tenir temps de sortir al carrer sense mascareta per acompanyar la seva mare octogenària a l'hospital. Un cop tornat, va perpetrar un dels vídeos més inclassificables, ridículs, grotescos, patètics i patriòtics que se li recorden. I mira que és difícil superar la vergonya aliena que sovint provoca el repentinat portaveu de la formació ultra.

ortega fent peses

@ortega_smith

El text que acompanya el vídeo ja és de traca: "Queridos compatriotas, tras vuestras preguntas, debo compartir mi día a día desde casa. Intento mantenerme en buena forma física y mental, recargando fuerzas, mis 'anticuerpos españoles' luchan contra los malditos virus chinos, hasta derrotarlos". Chim pum. Però és que el contingut del vídeo és un esperpent. Amb una bandereta espanyola present en tot moment a la part superior esquerra de les imatges, Ortega Smith va posant imatges del seu confinament a casa. Imatges ridícules d'ell fent peses, llegint, cuinant, prenent el sol o fent flexions. Imatges que semblen editades per un nen de P5 de manera matussera.

ortega prenent el sol

@ortega_smith

Imatges acompanyades per una cançó de Loquillo, Hermanos de sangre, que diu frases com: "Defendimos lo no escrito, de conjuras y rencores. Defendimos las conductas donde no caben traiciones. En el fragor de la batalla en lo mas  rudo del frío invierno, Yo seré tu hermano de sangre". I la traca final, missatge amb fons rojigualdo: "FUERZA ESPAÑA. Con unidad y responsabilidad lo conseguiremos":

Loquillo li ha respost. També la xarxa: 

Impossible superar aquest esperpent. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat