Per molt que els fatxes espanyols s'estirin dels cabells, la catalana Rosalia segueix establerta als EUA engrandint la seva llegenda. Per ser un frau i "un èxit fals", no li va gens malament: la seva agenda està plena de cites amb els artistes internacionals més importants. És tota una celebrity, però afortunadament també pot viure moments de tranquil·litat a terres nord-americanes, passejant pels carrers de ciutats com Nova York o Miami sense que ningú la destorbi. Probablement, el fet de que camini pels carrers, un fet gens habitual a USA, té alguna cosa a veure. Si anés en cotxe, la cosa seria diferent. 

rosalia weekend portada

Rosalia amb The Weeknd 'Blinding Lights' 

En tot cas, Rosalia gaudeix de la vida americana alternant la faràndula i els premis amb la senzillesa d'un suc i unes amigues. Una d'elles és més que una amiga: és la seva germana Pilar, coneguda com Daikyri. Són inseparables, i el que és més entendridor: la fa connectar amb les seves arrels, la seva cultura, la seva família. I que hi ha més familiar i de casa que un català parlant la seva llengua? Doncs això és Rosalia, una jove amb un talent infinit, la sort de ser una triomfadora, i els petits detalls d'algú que no ha deixat de ser qui era abans d'esclatar mediàticament. Les podem veure guapíssimes i sentir-les en fragments de vídeo a Instagram, on sentim mots catalans com "dentetes". Si que en fa, de dentetes. 

Rosalia NY català / @rosalia.vt

Daikyri hermana Rosalia @rosalia.vt

Daikyri germana Rosalia / @rosalia.vt

Rosalia bebiendo un zumo en EE.UU @rosalia.vt

Rosalia bevent un suc als EE.UU / @rosalia.vt

De Rosalia tot és aprofitable i bo. Un referent de la catalanitat molt lluny de casa nostra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat