La ressaca de la 33a edició dels Premis Goya perdura. La paradoxa és que el millor moment i el més polèmic no té res a veure amb el cinema: l'actuació espectacular de Rosalía i l'Orfeó Català. Massa catalans a l'escenari i en especial la d'una cantant com Rosalía que segueix esquivant l'estúpid debat d'"apropiació cultural" per fer flamenc sense ser andalusa ni gitana. Acusacions de xarxes i premsa madrilenya que han acabat a una associació de dones gitanes. Els seus tuits i retuits contra Rosalía són catalanofòbics pels quatre costats:

rosalia goya efe

EFE

Acusen la de Sant Esteve Sesrovires de "desgitanitzar" la cançó, de ser "paya", "opressora", de ser una "moda" que durarà poc i de no sentir el flamenc "de verdad" com els gitanos. Acusar algú de ser contrari a una raça és acusar-lo de xenòfob. No es pot fer tant el ridícul com aquesta associació Gitanas Feministas. Són tan maldestres que obvien que els autors de la cançó original, Los Chunguitos, van sortir a dir que adoren la versió i la volen cantar amb Rosalía. Si la catalana i l'Orfeó Català han millorat l'original depén de gustos. Aquí tenen els dos vídeos de Me quedo contigo:

Els premis a la pel·lícula Carmen y Lola sobre dues gitanes lesbianes tampoc no els han agradat: "La película resultó un especial de los Gipsy king con lesbianas...un cliché detrás de otro", diu l'esmentada associació gitana. Rosalía s'ha limitat a agrair a Los Chunguitos tant de respecte mutu. I la majoria ens posem la seva versió en bucle i se'ns eriça la pell de l'emoció.