Les festes nadalenques de Rosa López prometien ser mogudes. La guanyadora de la primera edició d’Operación Triunfo anava a acomiadar l’any amb els col·laboradors de Sálvame, que seran els encarregats de donar les campanades a Telecinco.

Així ho va reconèixer la tertuliana estrella de la principal cadena de Mediaset, Belén Esteban, que va explicar que cantaria a duet amb la intèrpret de Europe’s living a celebration... tot i que al final no serà possible: “Podria cantar en anglès sense problemes”, li comentava il·lusionada a Paz Padilla. Rosa 'de España' es decantarà per actuar solament a la gala especial de Nadal que prepara TVE amb els actuals concursants d'OT. Esteban ja va mostrar fa poc les seves habilitats com a cantant en entonar el Que viva España

Rosa va visitar el plató de Sálvame, on va parlar de la seva desastrosa actuació a la Gala d’Unicef retransmesa per Canal Sur: “per recaptar aquests diners, desafino el que calgui”, va dir reconeixent que no va tenir una performance gaire lluïda.

La cantant finalment també actuarà a la gala especial de Nadal d’Operación Triunfo amb Amaia, on interpretaran Gracias por la música d'ABBA. En aquest programa, OT recupera altres artistes de la primera edició com David Bustamante, Gisela, Manu Tenorio o Alejandro Parreño. Chenoa, per incompatibilitat amb la cadena (actualment a Atresmedia) i Bisbal per problemes d’agenda, seran els grans absents. D'altra banda, Belén Esteban s'haurà de conformar amb fer duet amb María del Monte.