Barcelona està vivint un parèntesi amb els furts i robatoris a turistes. No és que hi hagi menys lladres, és que hi ha menys turistes. Els mateixos delinqüents que hi havia abans a les Rambles ara pugen a barris més al nord. Les víctimes dels robatoris són ara els que hi ha a la ciutat: els barcelonins. 

Fa uns dies EN Blau va publicar en primícia les fotos del robatori sofert a la zona del Turó Park per la dona de Manuel Valls, l'empresària Susana Gallardo. Dos motoristes li van arrencar el rellotge del canell. Un ensurt, un mal al canell, un disgust i una pèrdua econòmica i sentimental. Penós.

susana gallardo manuel valls

Manuel Valls i Susana Gallardo, atracada, Font: AA.VV. Turó Park

Ara un altre barceloní, Marc Vidal, col·laborador de programes a La Sexta com Aruser@s o Liarla Pardo ha patit un altre robatori de rellotge arrencat amb força del canell. Li ha fet sang. Per sort era un rellotge dolent perquè Vidal avisa que sortir al carrer a Barcelona amb un rellotge bo és un anunci de "Ep, pispes, atraqueu-me".

TUIT

My+Movie

Marc Vidal a Youtube

Vidal escriu l'episodi nefast que ha viscut dissabte a la nit passejant per Barcelona: "En previsión, siempre que paseo por Barcelona llevo un reloj barato. Hace apenas unos minutos un grupo de activos turísticos me lo han arrancado de la muñeca en 0,2 segundos. Pobres… operativa fallida. Colau! Te está quedando una ciudad encantadora".

Lladres amb poca vista per les joies o la quincalla i Ada Colau rep per no posar remei i més Guàrdia Urbana.

Marc Vidal és un VIP televisiu per ser una de les figures més conegudes en Economia Digital a Espanya, especialista en Transformació Digital i Indústria 4.0. Elabora rànkings com ara ‘TOP20 Linkedin influencers’, per posar un exemple, les persones més influents a la xarxa laboral Linkedin. El recordaran de les seves ulleres de colors a La Sexta:

Marc+Vidal+en+Liarla+Pardo+de+La+Sexta

Marc+Vidal+en+Arusitys+de+La+Sexta

Marc Vidal a La Sexta

Assenyala Ada Colau per aquest repunt dels robatoris a vianants barcelonins. Els comentaris a twitter van en el mateix sentit: "Barcelona es un caos. La delincuencia va en aumento. Nunca me había pasado conocer al menos 4 casos de gente muy cercana a mí a la que han robado en muy poco tiempo en la ciudad" afirma una tuitaire anònima. Marc Vidal aclareix que ell era a Barcelona de visita:

TUIT 2

Vidal torna a la seva ciutat i veu que del problema va en augment. Barcelona té molts problemes, sense dubte, però veure barcelonins atracats per primer cop en la seva vida a la ciutat és especialment greu.

Ja tothom coneix un barceloní del seu entorn a qui hagin robat pel carrer.  I ja no només és als rics: ara també roben una porqueria de rellotge barat. L'ensurt i la sang no les hi treu ningú.