No falla: cada cop que algun programa de televisió estatal entrevista Willy Toledo, els tòtems mediàtics de l'establishment suen la cansalada. Ho sap bé Antonio García Ferreras, i ara li ha arribat el torn a Risto Mejide. El publicista i presentador català, poc amic de les esquerres i missatger habitual de les tesis de Cs, ha mantingut un tens frec a frec amb el madrileny. Dos temes principals i pactats sobre la taula: la seva sèrie d'èxit a Netflix, 'Los favoritos de Midas' (en la que surt la copresentadora del programa, Marta Flich), i la seva absolució als tribunals per haver-se cagat en Déu i en la Verge. La conversa, però, ha enfilat d'altres camins, principalment per treure-li declaracions sucoses i alimentar l'etiqueta de "rojo antisistema" que tant agrada en determinats sectors ideològics. Toledo han entrat a jugar, deixant perles com a una cita de Sant Agustí, "los ricos o son ladrones o son hijos de ladrones. Los grandes empresarios explotan y se aprovechan de sus trabajadores. Los que sacan adelante las empresas son los trabajadores" o "a ti no hace falta que te digan cuál es el discurso del sistema, porque tú discurso es el del sistema". Risto i alguns dels seus tertulians s'anaven escalfant, però l'artista ha dit prou exigint recuperar el propòsit inicial de l'entrevista. I no ha acabat bé, és clar.

Willy Toledo amb Luis Tosar a 'Los Favoritos de Midas' Netflix

Willy Toledo amb Luis Tosar a 'Los Favoritos de Midas' / Netflix

Marta Flich Los favoritos de Midas Netflix

Marta Flich a 'Los favoritos de Midas' / Netflix

I no, no ha acabat bé perquè si Risto es fa el gallet, Toledo el supera amb escreix. Cansat dels atacs que anava sentint des de plató, en Willy els renyia: "volvamos a 'Los favoritos de Midas'. Número 1 en Netflix. Habíamos acordado el 50% del tiempo para la serie y el 50% a la absolución. Y no se está cumpliendo". Mejide no estava disposat al 'trágala' i intentava la pixadeta: "Me extraña que te hayan dicho eso. Como no miras el programa, no sabes que en este programa hacemos lo que nos da la gana". L'actor, però, no és dels que es queden amb la paraula a la boca: "¡Pues no faltes a tu palabra!". Risto, amb sornegueria: "Adiós, Willy, adiós", volia "la perra chica". Però el final no estava escrit, ni molt menys: Toledo es treu el 'pinganillo' i deixa anar un "no te jode" que el deixa amb cara de pòquer. 

Risto Mejide discussió amb Willy Toledo a Todo es Mentira, Cuatro

Risto Mejide discussió amb Willy Toledo a 'Todo es Mentira' / Cuatro

Toledo no és cap xitxarel·lo​ al que humiliar en públic. Tampoc dels que cauen a les trampes. A més a més, ja estaven avisats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat