A moltes televisions d'àmbit nacional, resulta curiós (per no dir, lamentable) comprovar quina dedicació li donen a la situació dels presos polítics que estan esperant el veredicte final al judici al procés. Només cal donar una passejada per segons quins programes per veure com hi ha unanimitat en els tertulians i col·laboradors sobre què en pensen dels Junqueras, Romeva, Cuixart i companyia. La paritat és una entelèquia que no es correspon amb la realitat que destil·len alguns platós: tots a matadegolla contra els presos i cap veu que els defensi. Sovint, ni per part dels presentadors. No cal dir noms, a tothom li venen exemples al cap.

judici procés acusats - junqueras romeva forn sànchez turull rull cuixart forcadell bassa - captura pantalla senyal RTVE

RTVE

Probablement, qui més 'sensibilitat' demostra tenir per la situació dels empresonats sigui Risto Mejide. El presentador català no només compta en la seva nòmina amb veus afins al procés, sinó que ara, a més, té previst entrevistar-se amb un dels presos polítics que està a Lladoners. No es tracta ni de Carme Forcadell a Mas d'Enric ni de Dolors Bassa a Puig de les Basses, perquè tal i com ell mateix ha anunciat, un dels polítics presos des de Lledoners ha sol·licitat que vagi a entrevistar-se amb ell. Mejide no és independentista, no combrega amb els postulats del procés. Però acceptarà la invitació, tot i que, tal i com ha explicat a Todo es mentira, "Soy consciente de que esta petición de vis a vis puede ser un intento de atraer ciertos focos hacia el lado que les interesa".

risto

Cuatro

Teòricament, la sentència arribarà a meitat d'octubre, però un mes abans, Mejide té previst aquest cara a cara, bàsicament, per tres motius: "Porque creo que es una conversación que vale la pena tener. Porque la complejidad de la situación catalana merece un tratamiento MUCHO más libre, crítico y ecuánime que el que está recibiendo por ciertos medios de comunicación. Y porque quien nos presente una realidad tan compleja como la catalana de una manera muy simple, nos está llamando idiotas y nos está invitando a demostrar que lo somos".

Veurem, doncs, si s'acaba produint aquesta visita i quin dels presos polítics té aquesta conversa amb el presentador de Todo es mentira

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat