Ja sabem que el recompte de les manifestacions el carrega el Diable. Si a Primària ensenyessin els més menuts a sumar i restar posant com a exemple les xifres que donen alguns, aquest seria un país d'analfabets. I certament, de vegades ho sembla. L'esperpent que fan alguns per quadrar els comptes i oferir xifres que donin suport a les seves tesis voreja el ridícul. Amb la manifestació de la dreta espanyola a Colón ha tornat a passar.ABC

ABC

No només perquè uns diuen 200.000 en contra dels 45.000 que diu la delegació del govern. Ni tampoc perquè circulin per la xarxa i alguns mitjans algun vídeo de la manifestació amb seriosos dubtes que siguin d'ahir.

tem mani anton

Cuatro

Deia el politòleg gallec Anton Losada a Todo es mentira que "cuando tienes una mani histórica delante la reconoces. No hace falta ir metiendo gente con banderas en no sé cuantos metros cuadrados. La mani de ayer insisto, fue muy potente, pero a la que acudieron votantes de Cs, PP y Vox. Pero es que ese no era el objetivo de los convocantes, ellos querían demostrar que había una ola masiva de rechazo al gobierno de Sánchez y al diálogo con Catalunya". Sentiment que ha resumit després amb un tuit demolidor:

El programa de les tardes de Cuatro ha sucat pa amb les xifres de la mani de Colón. Deien al començar: "Hoy empezamos contando, concretamente hasta 5: Risto Mejide, Marta Flich, Castelo, Miguel Lago y Elsa Ruiz. Y no, esto no es Barrio Sésamo: es 'Todo es mentira'". Deia un dels seus col·laboradors, Miguel Lago: "Los encargados de leer el discurso fueron tres periodistas según los organizadores, o 15 según Okdiario". Per no parlar de la sorna del seu encarregat de les xarxes socials, que deia que ahir a la mani hi havia, parafrasejant Rajoy, "muy españoles y mucho españoles".

A més, han fet un estudi tombant les tesis d'alguns mitjans com al mateix ABC o l'OK Diario del seu amic Eduardo Inda, que insisteixen en que va ser superior a 200.000. Pots mirar-ho clicant a la foto:

tem bandera3

Cuatro

Manifestant amunt, manifestant avall, com a mínim, el que t'ensenyen a Primero de manipular asistentes a una manifestación és a fer servir alguna imatge, falsejada, customitzada o esbiaixada, que ratifiqui el que estàs dient. Potser aquell dia Isabel Díaz Ayuso, candidata del PP a la Comunitat de Madrid, estava ocupada prenent les mides de la Plaza Colón per quan hagués d'anar amb una bandera a defensar la unitat d'Espanya.

isabel diaz ayuso

@isabeldiazayuso

En una entrevista al programa 120 minutos de Telemadrid durant la manifestació convocada, entre d'altres, pel seu partit, Díaz Ayuso ha volgut repetir el mantra de les darreres hores destacant que hi havia moltíssima gent: "Miro, por ejemplo, la calle Génova, y hasta la plaza de Alonso Martínez estoy viendo banderas. Ocurre lo mismo por todo Serrano. Luego, no entiendo de números, lo que sí está claro es que no cabe un alfiler y, sobre todo, hay mucha más gente que no ha podido venir aquí, luego esto significa que es una gran parte del país la que se suma a esta alegría, a esta concentración por la unidad y por el futuro de nuestro país". Chim-pum.

isabel diaz ayuso telemadrid

Telemadrid

Quin és el problema? Mirin la imatge del damunt. Queden clares dues coses: una, que com ella mateixa diu, no entiende de números, i dues, que está claro que no cabe un alfiler... cabe el plató entero de 'Maestros de la costura'. Ridícul de la pepera parlant d'èxit sense precedents i de sobredimensió d'una zona on hi ha un diàfan espai darrere seu, tal i com s'ha encarregat la xarxa de dir-li, amb una càrrega important de mofa: