“No he estado aquí estos últimos años. Pero cuando hemos tenido normas y exigencia, hemos ido bien. És una de les moltes perles que va deixar anar Xavi Hernández aquest dilluns, quan va ser presentat com a nou tècnic del Barça i va presentar el seu full de ruta.

El de Terrassa sap que una de les moltíssimes coses que cal implantar és una sèrie de normes a seguir per part dels jugadors perquè torni a regnar la disciplina, el compromís i l'ordre en un vestidor que sembla can pixa.

Xavi Hernandez Barca EuropaPress

Xavi Hernández, en la seva presentació com a nou entrenador del Barça / Europa Press

A partir d'ara, els jugadors hauran d'arribar a la ciutat esportiva una hora i mitja abans de començar l'entrenament, que esmorzaran i dinaran junts a la ciutat esportiva, que hi haurà multes i sancions exponencials, que 48 hores abans d'un partit no es pot arribar tard a casa, que hi haurà un control de les activitats extraesportives i que no es poden practicar esports de risc, només per posar uns exemples de les normes que caldran gravar-se en foc.

Evidentment, tots els ulls s'han posat immediatament en Gerard Piqué.

Xavi Hernandez Gerard Pique riendo Barca FC Barcelona

Xavi Hernández i Gerard Piqué / FC Barcelona

Al Tot Costa de Catalunya Ràdio n'han parlat durant una bona estona. Tothom estava d'acord que cal imposar una disciplina que sembla abandonada els darrers temps i un dels presentadors i directors del programa, Jordi Costa, molt murri, deixa caure si efectivament és Gerard Piqué l'home destinat a aquestes normes, la persona a la que tothom mira en qüestions extraesportives, atrafegat com està sempre amb Copes Davis, Mundials de Globus i esdeveniments d'aquesta mena.

Quan els tertulians li diuen que li busca les pessigolles al central, Costa reconeix que "he estat una mica groc". Agafa la paraula el gran Miguel Rico, un dels millors i més ben informats periodistes esportius d'aquest país: "Has estat, groc no, groguíssim". I tot seguit, planteja que Piqué no és l'únic que ha de vigilar comportaments.

Pique surf Catalunya @3gerardpique

Gerard Piqué / @3gerardpique

"Ahir mateix a la tarda, un jugador que no és Piqué, amb un acompanyant, amb un patinet elèctric, va estar a punt d'atropellar una persona a la part alta de Barcelona". I no és Piqué, més amant de la bicicleta elèctrica o de les taules de surf, com quan va anar amb Shakira i es va liar parda quan li van fer fotos. "Sembla que Piqué sigui l'únic que se salti les normes", ha afegit.

La tertúlia ha anat avançant, però passats uns minuts, ha tornat a sortir el tema. I Rico tornava a posar damunt la taula el que ha sabut: "Hi ha alguns que no compleixen ni les normes d'urbanitat. Ahir... No es pot anar per l'acera amb un patinet! No poden anar dues persones amb un patinet!!". Els dos presentadors li estiren de la llengua i li demanen que digui qui és: "Tens ganes de dir qui és". I el periodista reconeix que "no tinc cap inconvenient en dir-ho, el mateix que té gravades les inicials als coixins del sofà".

riquipuig 253515673 1051997962233693 4210725383434448663 n

Riqui Puig / @riquipuig

"Ai, maaaare...", deixa anar Jordi Costa. "Ja ho tenim...,  sí, sí... Riqui Puig".

I certament, aquesta és la imatge que ha publicat els darrers dies el jove del planter blaugrana, amb els coixins de casa seva amb les seves inicials brodades, cosa que li va valdre la riota per part d'un company de vestidor, un Gerard Piqué que li va comentar que "R.P. quina horterada. De quina marca és la manta?".

La manta, salta a la vista de quina marca és. El patinet elèctric no ho sabem... Però ja pot ser d'una marca molt exclusiva que fa la sensació que amb Xavi, a més d'un se li ha acabat anar pel món com fins ara... I molt menys de manera temerària en patinet.