Ricard Bofill, fill. Sempre a l'ombra del pare, del geni. Si ja és dur sobreviure a la mort d'un pare, ho és encara més quan el fill comparteix el mateix nom que el progenitor i la mateixa professió, arquitecte. Les comparacions et perseguiran com la teva ombra: per sempre més. Ricard Bofill pare ha estat un geni de l'arquitectura. Tothom passa per sota de la seva porta: en agafar un avió a l'aeroport de Barcelona, en gaudir d'una obra al Teatre Nacional de Catalunya o en prendre un arròs a la Barceloneta contemplant la silueta de l'Hotel Vela de la cadena W. Tots són obra de Bofill, pare. Va morir regalant als ciutadans una visita fastuosa pel seu taller a Sant Just Desvern, prop de l'edifici Walden, una altra meravella seva. En aquell taller es va produir la boda del segle.

f.elconfidencial.com original 3e1 3c9 b26 3e13c9b2639581cbeeecb735f027ff5e
Boda de la filla de la Preysler a Sant Just Desvern, 11 setembre 1993

El fill, Ricardito, durant un temps va ser més famós que el pare, quan es va casar al taller de Sant Just amb la filla gran d'Isabel Preysler i Julio Iglesias: Chábeli. Barcelona capital del món rosa. El matrimoni va durar 17 mesos. Ara els paparazzis l'acaben de retratar amb una dona i un fill. Segons va declarar fa 4 anys a El País no pot ser fill seu perquè no en té, de fills: "Estoy muy centrado en el trabajo y soy muy casero. Tengo diez amigos de toda la vida. Salimos en moto, voy a conciertos en el Palau de la Música, practico el surf. Vivo frente a la playa de Barcelona, al final de la Diagonal, en una zona en la que no se me conoce. Estoy soltero y no tengo hijos. Ayer le llevé la mona de Pascua a mi ahijada. Disfruto mucho de los niños de mis amigos". Al seu Instagram penja una foto al febrer amb el seu germà Pablo. Ricardito a la dreta, molt canviat:

Els paparazzis l'han fotografiat pels carrers de Madrid aquest mes de maig i està més canviat. Acompanyat d'una dona i un adolescent que no és fill seu. Així és ara, als 58 anys, Ricardito Bofill amb la seva acompanyant:

Ricardo bofill hijo 2023 GTRES
Ricard Bofill fill 2023 GTRES
Ricard Bofill fill amb acompanyant GTRES
Ricard Bofill fill amb acompanyant GTRES

Ara és una barreja del seu pare i del vidu de la duquessa d'Alba, Alfonso Díez. Ricard, català, és fill de la guapíssima Serena Vergano, ex-xicot de la grandiosa Paulina Rubio, director de la fracassada pel·lícula Hot milk... Ricardo fill ha estat moltes coses. Ara descansa en l'anonimat.  El van parodiar com el paradigma del pijo barceloní. Apareixia sovint a Crónicas marcianas, ell i la imitació, i era un animal televisiu, tenia un imant, era hipnòtic. Ara té els cabells blancs, llargs, de geni de la música, de la pintura, o de l'arquitectura, i va amb look excèntric, la bossa penjada al davant, fulard, ulleres petites, un personatge. Que torni Ricard Bofill, fill. Ricardito.

Va estar a punt de morir de les addiccions

Reconforta veure'l sa després d'unes declaracions on va obrir-se de bat a bat: "Me había vuelto un egoísta, me había convertido en una 'bête du cirque', en un exhibidor folclórico de mí mismo, metido en una espiral de falta de respeto por la familia, por las mujeres y por mí mismo. Era un sádico hedonista que causaba daño a los demás sin que me afectase. Mi padre me aconsejó un doctor, una eminencia apreciada internacionalmente. Me reconoció y recomendó el ingreso inmediato. Ni un minuto más. Cuando entré aquí, me daban tres meses de vida si continuaba con ese ritmo". El nou Ricardito. El Senyor Bofill.