En plena campanya del PP contra TV3 per la cobertura de la detenció de Puigdemont s'estan produint reaccions en cadena: García Albiol, Andrea Levy i Soraya Sáenz de Santamaría. Tots coincideixen a preparar el terreny per un nou 155 que suposi també la intervenció de la cadena pública. Poden fer-ho ja que només els cal majoria absoluta al Senat i la tenen sobradament. Soraya parla del "sectarisme" de TV3 i demana que el Parlament fiscalitzi la tele, cosa que ja fa. La TV que ningú no fiscalitza és TVE-Catalunya que té productores amigues a les que concedeix milers d'euros públics amb programes fracassats d'audiència. A TV3 veuen les orelles al llop i, encara que es diu poc, també a Catalunya Ràdio. Allà el locutor dels caps de setmana, Ricard Ustrell, ha piulat contra Soraya demanant alhora una entrevista amb Soraya:

Laura Rosel va fer a l'últim Preguntes freqüents el rècord absolut del programa, superant tots els que va fer Ustrell: un descomunal 28,2%. Contra els rumors que asseguren que Ustrell i Rosel no es porten bé, la seva substituta al FAQ's l'hi ha donat suport. No queda clar si al propi locutor o a la seva demanda d'entrevistar Soraya:

Laura Rosel 3 (2)

TV3

Ricard Ustrell ha donat la cara i a twitter la hi poden trencar. Té el mèrit de contestar els qui l'acusen de "sectari":

image002 (7)

TV3

Ustrell diu que és crític amb TV3 i amb Catalunya Ràdio. Ha demostrat que pot portar grans programes però algunes fonts de Catalunya Ràdio informen a En Blau que el periodista de Sabadell estaria fent moviments per dirigir i presentar el programa estrella de la cadena El matí de Catalunya Ràdio i substituir Mònica Terribas. Brauli Duart és a punt d'abandonar la CCMA i serà el nou ens rector de la Corpo qui decidirà la graella. El director de l'emissora segueix sent Saül Gordillo però les mateixes fonts adverteixen que Ustrell hauria intentat convèncer estrelles de RAC1 per incorporar-se a la ràdio pública sense èxit. Els moviments de cara a la temporada 2018-09 tot just acaben de començar i no tots es faran amb llum i taquígrafs.