Després de la tempesta política, informativa i social que va suposar la detenció de Puigdemont al seu pas per la frontera alemanya, a RAC1 no només no ha arribat la calma, sinó tot el contrari. Els punyals a can Basté entre Pilar Rahola i Joan López Alegre traspassaven les ones. Amb les conseqüències de la detenció damunt la taula.

lopez alegre youtube

TV3

"Jo no puc dir que hagi estat un error de principiant o un 'si ens paren no passa res'. Ell sabia que aquest cotxe estava identificat i més coses que no explicaré. Ja en tenien ganes d'enfrontar-se jurídicament i en un país com Alemanya", deixava caure la tertuliana. A partir d'aquí, creuament d'interpel·lacions que sonaven com bufetades. "Intentava fugir per anar a un lloc on sentir-se protegit", rebat López Alegre. "No tenia por a la policia finlandesa", diu Rahola. "És evident que no puja a l'avió perquè té por de la policia, és un fugitiu", respon l'ex diputat. "No va anar per carreteres secundàries, va anar per l'autopista", comenta la Pilar. "Nois, podem fer tots els esforços del món per convertir en un màrtir i un heroi a Carles Puigdemont", puntualitza López Alegre...

rahola plora TV3

TV3

Semblaven una pel·lícula de James Bond amb 'Q' i 'M' analitzant una fugida del seu agent més internacional. Però 'R' i 'L' només havien fet que començar les hostilitats. Si dissabte la Pilar plorava, ara tocava posar el dit a la nafra amb temes personals: "Sí, home, sí, López Alegre, va, home, va, això ho diu una persona que se'n va amb el Boadella a fer el número a Waterloo. El Puigdemont és un senyor una mica més seriós que vosaltres...", li etziba Rahola a un López Alegre que contraataca: "a l'entorn de tot això què hi ha que no sigui estrambòtic des de fa no sé quant de temps?". Pots escoltar el tens moment clicant l'àudio:

boadella tabarnia EFE

 

EFE

Rahola continua amb la detenció de Puigdemont en terres alemanyes: "No és menor saber si no l'importa que l'agafin a Alemanya o sí l'importa...". "Ara el que ens hem de preguntar és si mentre Puigdemont no torna a Espanya després d'haver fugit, l'independentisme s'estarà quiet o no...", respon l'historiador. "No havia fugit", li diu la Rahola. López Alegre segueix amb sarcasme: "Jo, sense tenir tenir la immensa fortuna en aquesta vida que té la Pilar Rahola de poder parlar amb Puigdemont, crec que vist l'escenari que havia muntat Puigdemont, que se l'enganxi a una benzinera, trenca la seva estratègia, i això es bastant senzillet de veure".

"Tenim gent podrint-se a la presó, pràcticament no ens deixen ni oxigen... No acceptaré que diguem 'senyor Rajoy, ja que no ha volgut ni la primera, ni segona, ni tercera opció, vol una quarta?'. No, mirin, és un tema de dignitat, estem en el pitjor moment de la història des del franquisme, no ho podem naturalitzar", es lamenta Rahola.

Cítiques a TV3

La tensió no ha minvat al afrontar les crítiques a TV3 per part del PP o CiutadansPere Mas, coordinador de redacció de Preguntes freqüents, criticava durament aquests tweets: "A algú li sembla normal la campanya de dos partits polítics que boicotegen sistemàticament a Televisió de Catalunya? Al meu programa dissabte van ser convidats tots els partits i no van voler venir". Aquí hi entra Xavier Sardà: "la gent té dret a no anar a un canal de tele i criticar-lo, no passa res"

Cruanyes  tv3

TV3

Però López Alegre veu on furgar: "parlant de la neutralitat informativa de TV3, ahir al vespre a la tertúlia que es va fer mentre es veien els aldarulls que provocava l'independentisme al carrer, hi havia una taula on tots els convidats, incloent-hi el presentador, i menys Fernández Deu, eren independentistes. Aquest és l'exemple de quina es l'equanimitat informativa de TV3. Podríem passar-nos molts estona explicant per què TV3 en aquests moments és un aparell de propaganda al servei de l'independentisme".

I després que Sardà hagi confessat que ha declinat la invitació a ser tertulià d'un espai diari de TV3, Mas conclou: "S'ha d'anar als llocs. Jo vaig a les tertúlies d'Ana Rosa, sabent que és una emboscada, sé que sóc jo contra cinc més i la presentadora, però s'ha de donar la cara"