Un dels temes més polèmics d'aquesta setmana televisiva va ser el debat que Ricard Ustrell va fer dimarts sobre el català a TV3. El director i presentador de Planta Baixa va argumentar, juntament amb Víctor Amela, que introduir més castellà a TV3 és necessari: "A vegades hem de ser conscients que introduir converses en castellà a TV3 és enriquidor. Exactament com diu el Víctor: així no expulsem espectadors (castellanoparlants) de TV3". De seguida, Plataforma per la Llengua va expressar què en pensaven d'una afirmació com aquesta. I no van ser els únics:

Precisament aquest diumenge, Bernat Dedéu escriu en aquest mitjà que "Més enllà de l’opinió que ens susciti aquesta idea, he d’admetre que sento una gran predilecció pel nen consentit de la tele pública catalana, en Ricard sap perfectament que despertarà la indignació dels hooligans indepes que durant una tarda el fregiran a calbots via Twitter". Parlant de calbots, lluny de retractar-se, Ustrell va continuar mantenint la seva idea, "Segueixo sense entendre quin propòsit teniu els que ataqueu. Seguiré estimant, defensant i promovent la meva llengua, no em fareu canviar d’opinió". Les (moltes) crítiques rebudes per totes bandes no l'han fet canviar d'opinió, però sí que han provocat la seva reacció quan alguns d'aquests comentaris han anat més enllà de la indignació i han traspassat línies vermelles. 

ustrell tv3

Ricard Ustrell (TVE)

El mateix Ustrell s'ha adreçat als Mossos d'Esquadra després de rebre alguns comentaris a la xarxa amb amenaces posant la seva família pel mig:

tuits ustrell

tuits ustrell2

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat