El suplement de Catalunya Ràdio haurà d'esperar a l'últim programa de la temporada per escoltar la veu de Ricard Ustrell. El penúltim dissabte de l'espai radiofònic tampoc no l'ha presentat el seu locutor habitual. Fonts de la CCMA han comunicat a En Blau que, tot i que Ustrell ha estat alguns dies de baixa sense haver pogut treballar, espera poder acomiadar-se el 22 de juliol, el dia que acabarà la seva relació contractual de 10 anys amb la ràdio de la Generalitat. Ell mateix ho explicava així a les xarxes socials:

S'ha especulat molt sobre el final d'Ustrell a Catalunya Ràdio. Des de la mala relació amb l'emissora per haver intentat fer el programa de Mònica Terribas a la seva proposta, més pròpia del director Saül Gordillo, a professionals de RAC1 per què s'incorporin a Catalunya Ràdio. L'esgotament és la versió semi-oficial de la seva sortida però no es deu a una temporada extenuant fent compatibles TV3 i Catalunya Ràdio.

ustrell    @FAQSTV3

TV3

Ricard Ustrell ja sabia que abandonaria Catalunya Ràdio des de fa un any. Concretament li ho va confessar al periodista d'En Blau Marc Bleda durant l'entrevista que li va fer i que vam publicar el 21 de juny de 2017 amb el titular que ens va regalar Ustrell: "Si ets un fill de puta pots arribar on et proposes"

Ricard Ustrell - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

Per qüestions que ara no venen al cas, En Blau va haver de publicar aquella entrevista amb alguns fragments de la gravació d'àudio. I això permet repescar en veu de Ricard Ustrell el que deia el juny de 2017 sobre la seva continuïtat a Catalunya Ràdio:

"D'aquí un any jo sé que no estaré fent 'El Suplement', i molt probablement no sigui a Catalunya Ràdio". El redactor li pregunta si seguirà aleshores només a TV3 i Ustrell reconeix "No ho sé" i afegeix "Porto 10 anys a Catalunya Ràdio i ja és moment de tancar una etapa". Una entrevista que val la pena repescar íntegrament aquí.

Ricard Ustrell - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

Ustrell va ser molt crític amb la seva empresa: "No se saben gestionar moltes coses, com ara la creativitat de la gent. I tampoc no hi ha gent jove. El jove, en lloc d’intentar-lo acollir, és apartat i exiliat...". Ustrell va estar sincer, directe i va regalar una exclusiva a En Blau un any abans de produir-se. Seria per la beguda amb "copa balón" i un tall de cogombre que va prendre durant la conversa.