De personatges històrics TV3 en té per donar i per vendre. La majoria, gent de carn i ossos, periodistes o presentadors. També trobem molts actors i actrius que amb els seus personatges, han passat a formar part per sempre de la història d'aquesta cadena. D'altres, són gent anònima, que sin comerlo ni beberlo, sense proposar-s'ho, un dia van dir una frase que després hem repetit tots fins a la sacietat, incorporant-les al nostre vocabulari diari. I tot gràcies a qui? Gràcies a l'APM?, l'emblemàtic i divertidíssim programa de TV3 que acaba de fer 20 anys. 20 anys, que es diu aviat, amb chascarrillos, frases mítiques i imatges inoblidables. 20 anys que s'havien de celebrar comme il faut, cosa que han fet aquest dilluns al Teatre Victòria de Barcelona, en una gala on hi va ser tothom.

Presentada per la meravellosa Nerea Sanfe, a la gala hi va ser tothom, amb el millor de cada casa i el freakisme elevat a categoria, amb alguns dels personatges icònic de la història del programa, que van reproduir algunes de les seves frases mítiques: celebrities de TV3 com la Mari Pau Huguet, el Ramón Pellicer, al pati de butaques amb Sandro Rey, el Germán "yadaduuuumba", la Sonia de 'Sonia y Selena', la de les alpaques, la família del difunt de "Sa matao Paco!"el de "Tira p'alante, no?", el Josmar i tants altres. Per cert, meravellós veure com és ara l'autor d'aquesta mítica frase en la nevada:

palante
Nerea Sanfe i el de "¿P'alante, no?" / TV3

I hi ha una persona que és totes aquestes persones alhora. Un home que dins seu, té múltiple personalitat. Algú que només parla fent servir frases mítiques del programa, no coneix un altre llenguatge que "¡No oigo ná!", "Bye, bye, hasta otro ratito", "Vais a flipar, palabra", "¡S'a matao, Paco!", "¿Suficie, qué é?", "Tengo tres piscinas", "Se va habe un follon que no sabe ni donde sa metio", "Tira p'alante, ¿no?", "Ole tú, ole tú".... L'estimadíssim i recordat 'Homo APM'. Podríem estar dient frases i expressions mítiques de l'APM? i no acabaríem mai.

apm3
Nerea Sanfe i Manel Piñero, l'Homo APM / TV3

Fa un temps, però, que ens va deixar catòdicament parlant. Li donava vida el Manel Piñero, guionista del programa, que va sortir al carrer i a diferents actes a veure què passava si es relacionava amb la gent només parlant així. I va ser un èxit brutal. Però tot té un final, i el Manel va penjar el micro i va marxar a La Llagosta a fer de mestre de català a un institut"Quan vaig acabar l''APM?' el 2020 em vaig qüestionar la meva vida. Tenia interioritzat des de feia anys ser professor. Notes que als alumnes els hi costa el català. Tinc uns 26 alumnes per classe. Sempre dic que faig classes de llengua estrangera, perquè ells el català no el tenen interioritzat, és com una llengua que no... Quan fan l'esforç de parlar català notes que ho estan traduint mentalment del castellà... No m'ho esperava. Com diria l''Homo APM?', 'es un suspenso total'", va dir-li fa poc a la Melero al Tot es mou.

apm3
El Manel Piñero amb l'Helena Garcia Melero / TV3

Ara, ni que sigui per un dia, el Manel ha tornat davant les càmeres de TV3 per reprendre el seu estimat personatge. Un retrobament que ha emocionat els espectadors, i sobretot, ens ha fet pixar de riure des de casa. Amb tots vostès, el retorn de l''Homo APM' a TV3:

Per molts anys més. I tant de bo tornés l'Homo APM, un dels millors de la història del programa. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!