Un dels esperpents més grossos que ha perpetrat l'espanyolisme més ranci, i sobretot, l'anticatalanisme més sulfurat, va ser el grotesc atac a TV3, a Llucià Ferrer i al programa Atrapa'm si pots pel que va passar amb una nena concursant i el català.

L'espanyolisme segueix entestat en l'espiral de mentides, intoxicació i atacs lamentables contra la nostra llengua i no van trigar ni nou dies del 2022 a posar-se les mans al cap i en vomitar el seu odi. Ara, pel que va passar en aquest concurs impecable, i pel que va dir, encertadíssimament, el seu excel·lent presentador.

Preguntava Ferrer a una de les participants: "De quin cereal està feta la pasta més tradicional a Itàlia?". I la nena pregunta si pot respondre en castellà. El presentador li diu que, evidentment, no. És un concurs en català sobre vocabulari català. Una cosa tan senzilla com aquesta. A la nena no li venia al cap que trigo es diu blat en català. I qui es va indignar de mala manera? Bingo, aquells que treuen la poteta de tant en tant reclamant una miqueta d'atenció.

Gent com Jesús Martín, regidor de Ciutadans a l'Hospitalet de Llobregat, o la seva cap de files, una Inés Arrimadas pixant novament fora de test: "En TV3 entrevistan a Otegi y 'bromean' con agredir a Guardias Civiles pero les parece intolerable responder en castellano en un programa infantil: “¡Eso sí que no!”, dice el presentador. Lo peor es la burla final del 'trig'. Cientos de millones de dinero público para pagar esto".

arrimadas sala martin

Inés Arrimadas i Xavier Sala-i-Martín

Xavier Sala-i-Martín ja li va dir quatre coses ben dites, definint-la amb algunes paraules demolidores: "Todos los concursos tienen normas: responder en un tiempo máximo determinado, dar la respuesta adecuada o pulsar un botón concreto. Este concurso es en catalán. ¡Solo una analfabeta sin escrúpulos puede ver discriminación cuando no se aceptan respuestas que van contra las normas!".

Però no contents amb uns atacs injustificables, la cosa ha seguit derivant de mala manera a les espanyes. Fins i tot, un mitjà estatal com El Español ha fet un retrat del presentador, Llucià Ferrer. Un perfil que el mateix protagonista, quan l'ha vist, no ha pogut fer més que partir-se la caixa.

lluciaferrer 249902794 617366122621802 3761897652996313409 n

Llucià Ferrer / @lluciaferrer

"¿Pero quién es Llucià Ferrer?", es pregunten al citat mitjà. “Es de la nueva horneada que están a medio camino entre la comunicación y el humor, muy típico aquí en Cataluña. Siempre ha crecido bajo el ala del nacionalismo y después del independentismo, asegura una periodista conocedora del sistema mediático catalán, que afirma que Ferrer es un pata negra de la comunicación secesionista y que nunca se ha escondido".

N'hi ha més: "Entre broma y broma al final siempre terminan introduciendo la crítica a los de siempre (los constitucionalistas). Ferrer es de los menos radicales, no es como la gente de Polonia o como Jair Domínguez o En Peyu. Pero al final siempre atacan más a unos que a otros, desde hace años es así”.

lluciaferrer 244548316 1270901923332677 2267664111987306513 n

Llucià Ferrer / @lluciaferrer

El text sobre Ferrer continua fent un repàs del seu currículum per seguir després apuntant que "Desde siempre ha estado bajo el amparo nacionalista". Fins i tot diuen que "hay un dato curioso de este indepe de piedra picada: cuando era joven, Ferrer jugaba al hockey sobre patines. Y además lo hacía especialmente bien. Llegó a cobrar jugando en división de honor. Pero lo más llamativo es que, llegado el momento, no dudó en enfundarse la camiseta de la selección española".

Ha estat llegir-ho i immediatament, Llucià Ferrer va tenir una tarda de dissabte ben divertida. De fet, ell mateix, quan ha vist la foto sense samarreta i ulleres de sol, i sobretot, quan ha llegit el que ha llegit, li ha sortit de dins un explícit: "Feia dies que no reia tant! He comptat “només” 6 informacions falses… va, llegiu i a riure!":

I és que el bo d'en Llucià té tota la raó. Així, pel broc gros, que busquin un atac seu a algun partit no indepe, que no el trobaran. Més: no té 44 anys, en té un menys, el seu fill no va néixer a l'octubre, sinó al setembre, no està casat amb la seva parella actual, no és periodista per decisió pròpia i pel que fa a l'hoquei, va jugar quan era júnior amb el Voltregà i va arribar al primer equip professional. Va anar a fer proves per a la selecció espanyola junior al CAR de Sant Cugat, va fer 4-5 entrenaments amb candidats a ser seleccionats, un amistós i no va passar el tall i no el van convocar.

En fi... El millor que poden fer, després de riure amb el que han dit d'ell, és fer-li cas i seguir el seu recordatori d'avui a xarxes: "I després de tot... Avui tornem. Cultura, bon humor i tensió. A les 20h", nou programa de l'Atrapa'm si pots.

llucia

Per cert, els hi recordem als d'El Español i d'altres hiperventilats que el concurs és en català sobre lèxic en català... Per si avui el sintonitzen i s'escandalitzen que només responguin en català.