11 de setembre. Diada. Diferents televisions desplaçades a Catalunya per cobrir un dia tan especial. També La Sexta. També el programa Más vale tarde, presentat per Mamen Mendizábal. Un dels reporters amb els que va connectar als carrers de Barcelona va ser José Yelamo. Set de la tarda. El moment culminant de la manifestació de la Diada de les 17.14 a la Plaça Espanya i la Gran Vía feia estona que havia acabat. Però la presentadora incideix en que "a esta hora, los CDR intentan rodear el Parlament de Catalunya. Yélamo, ¿lo están logrando?", pregunta.

reporter sexta2

La Sexta

Mentre fa aquesta intro Mendizábal, en primer pla, els espectadors també poden veure, per una finestra petita a la part superior dreta de les pantalles, al reporter en qüestió esperant a que li donin pas. Si un s'hi fixa, se'l veu ben tranquil, pentinant-se els cabells, aclarint-se la gola i micròfon en mà esperant per parlar. Darrere seu, els manifestants. Uns manifestants que no semblen estar cridant en excés. I uns manifestants als que segons abans de la connexió, es veu com Yélamo esperona amb la mà esquerra.

"Mamen, no te escucho demasiado bien. Como ves, aprovechan los ratos muertos, deben estar aburridos los que aquí se manifiestan y esperan a nuestras conexiones en directo para soltar el clásico 'prensa española, manipuladora'. Que un reporter avisi que estan a punt d'entrar en directe, no és nou. Però l'evident manca d'espontaneïtat, l'evident ridícul de fer una connexió explicant les dificultats que té en fer la seva feina dos segons després que tots els espectadors veiessin que estava tan tranquil, han deixat en molt mal paper programa i reporter:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat