L'antiindependetisme d'ampli espectre té un nou objectiu: associar el míting del Consell de la República a Perpinyà del 29 de febrer, amb la intervenció de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, i l'expansió del coronavirus. I quan diem d'ampli espectre, ens referim a que els principals defensors d'aquesta teoria no són els sospitosos habituals d'extrema dreta i dreta extrema. No. Els altaveus d'aquesta conspiranòia són referents de l'esquerra catalana i espanyola. Algunes de les piulades que ho reflecteixen són aquestes. 

Amela Perpinyà

Ja té bemolls que els mateixos que s'han esbatussat públicament contra els atacs de la ultradreta, que culpava al govern espanyol i al feminisme de accelerar l'impacte de la pandèmia per permetre les manifestacions del 8-M siguin els mateixos que sacsegen l'arbre per assenyalar culpables d'una tragèdia sense precedents. Politiqueo en estat pur. Bé, doncs tots ells s'han guanyat la galeta inesperada i insuperable d'un reporter de La Sexta que no té pèls a la llengua ni por a les represàlies "dels seus": Jorge Romance, el mateix que va censurar la dèria de Ferreras i companyia de posar-los en risc informant sobre temporals perillosíssims. Romance, valent, escriu això: "Hay quien defiende que el 8M no aceleró el contagio de la enfermedad y a la vez defiende que la mani indepe de Perpinyà (diez días antes) sí que lo hizo. Casualmente por trabajo estuve en las dos, y sigo sano. Afortunadamente". Incloem el tuit i la captura, per si el reporter rep pressions internes o externes per esborrar una veritat que farà mal.

Tuit Jorge Romance Perpinyà coronavirus @purnasTuit Jorge Romance Perpinyà coronavirus @purnas

Jorge Romance.com

Jorge Romance La Sexta JorgeRomance.com

estelada Puigdemont Comín  Perpinyà EFE

Perpinyà EFE

Que no estiguin d'acord amb les opinions de la portaveu del Govern no els dona butlla per comportar-se com l'extrema dreta que tant critiquen. Gràcies per la coherència, Jorge.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat