El Reial Madrid respira després de vèncer el primer partir de la Champions League contra l'Union Berlín. Victòria agònica en el minut 94 contra un equip que debuta a la competició, però que van estar a punt d'arrabassar-li punts al gegant blanc a la seva flamant casa nova. El d'anit era l'estrena internacional del nou Santiago Bernabéu, després d'un procés d'obres que ha costat 900M d'euros. Gespa retràctil, nova coberta, sostre practicable, de tot. Full equip. El resultat no seria exactament el que es preveia, si més no pel que fa a aspecte exterior. Ha sorgit algunes crítiques que poden respondre a rivalitats esportives, a comptes pendents, etcètera. També queixes per les goteres arran dels darrers xàfecs torrencials. Però la cleca que va sorgir durant el transcurs del partit és d'una altra índole. No és l'embolcall, el nyap és intern. I s'ha fet viral.

El remitent d'aquesta denúncia pública i internacional és el club alemany. A les 19:02 hores, amb el partit acabat de començar, el responsable de xarxes no suportava més i emetia una denúncia que va veure mig món: el wifi de l'estadi era un desastre i els impedia fer la seva feina, és a dir, oferir la retransmissió del duel amb uns mínims de qualitat. Entenem que la cosa venia d'hores abans i que la paciència dels visitants s'estava exhaurint. "Gran estadi, però el servei d'Internet deixa molt a desitjar. Actualment no podem oferir cap imatge". Les petites coses de les obres faraòniques, però que al final són les que et defineixen. I no precisament bé.

Tuit union Berlin Bernabéu X
L'Union Berlín sobre el nou Bernabéu / X
Nuevo Santiago Bernabéu GTRES
El nou Santiago Bernabéu / GTRES

La publicació de l'Union Berlín ha estat la més compartida, llegida i comentada de totes les que van oferir al llarg de tot el vespre. I a enorme distància de la resta, de fet. El Madrid com a entitat quedava humiliada, una casa tan gran i lluent però amb mancances impròpies de la grandesa del club. És cert que els alemanys no volen furgar gaire, fins i tot lloen el camp renovat dels merengues, però si la façana no és més que una distracció per tapar d'altres misèries, malament. Que els professionals de la indústria del futbol d'elit no siguin capaços de garantir les necessitats bàsiques d'una infraestructura no parla bé dels amfitrions. Però vaja, que sortosament la cosa es va solucionar. Ho deduïm perquè els de Berlín van poder oferir instantànies posteriorment, fins al punt de poder documentar una derrota amarga. Ara bé, aquí la teca, la substància, està en les reaccions de la xarxa. Un festival.

Real Madrid EFE
Real Madrid - Union Berlín / EFE