Enrenou amb les proves d’ADN que confirmarien que l’Albert Solà és fill de Joan Carles, després que Jon Iñarritu hagi anunciat que preguntarà al govern espanyol sobre la legitimitat de Felip al tron. El diputat de Bildu afirma que la Mesa del Congrés vol vetar-ho. Mentre espera la resposta de l’executiu, la televisió pública basca s’ha fet ressò del rebombori i aquest dijous n’han parlat a En Jake. Quants descendents té realment el rei emèrit? A EiTB plantegen la possibilitat que en pugui tenir fins a sis.

Joan Carles Felip EP

Jon Iñarritu s'agafa a les proves d'ADN d'Albert Solà per preguntar al govern espanyol sobre la legitimitat de Felip al tron d'Espanya | Europa Press

Tres fills dins del matrimoni i tres d’extramatrimonials, exposen: “El rey Juan Carlos tiene una descendencia legítima y otra bastarda. Esta segunda que busca en vano su reconocimiento, ya que el Tribunal Supremo se lo ha denegado siempre”. Malgrat que Elena és la gran, la Corona la du Felip perquè és un home i així ho indica la Constitució. Però amb l’Albert Solà les coses serien diferents. És home i té 12 anys més que l’actual monarca. A la televisió basca expliquen el tema amb aquests termes: “Albert Solà nació en 1956, el mismo año en cual el rey accidentalmente mataba a su hermano. Y acredita, mediante unas pruebas de ADN del año 2007, que es hijo del emérito. La fiabilidad de ese informe es del 99,9999%”. El mateix Solà ho ha narrat més tard en conversa telefònica amb Xabier Lapitz, el presentador.

Fotos de la suposada descendència reial no reconeguda i el cartell "hijos bastardos" a la part superior de la pantalla, amb una foto de Joan Carles al costat. Com l'Albert Solà, hi ha unes altres dues que reclamen la paternitat de l'emèrit: “Otra que afirma ser hija del rey emérito es Ingrid Sartiau, ciudadana belga que nació en 1966. En 2015 presentó una demanda de paternidad, aceptada por el Tribunal Supremo que después fue archivada. Y una última hija, María Alexandra, que afirma que su madre tuvo una aventura con el entonces príncipe de Asturias en los 60. Estaban inaugurando un pantano con Francisco Franco, parece que le aburrió la inauguración y prefirió irse a buscar a otros lugares. Ahora está en paradero desconocido. María Alexandra reclama dinero, ya que tiene una invalidez del 68% y cobra una pensión de 460 euros”. Igual que el primer, aquesta tercera viu també a Catalunya.

Enmig del sarau, el responsable d’haver posat el tema sobre la taula. Iñarritu denuncia que és “un tabú” preguntar a Espanya per la monarquia. “Este señor podría ser el legítimo jefe del Estado”, reivindica quan parla de l’Albert Solà. El que faltava per arrodonir un 2020 de ciència ficció, un nou rei català. I la capital a la Bisbal d’Empordà.