El cas Albert Solà, al Congrés dels Diputats. El cambrer més famós de la Bisbal d’Empordà, que assegura que és fill de Joan Carles I, va fer publicar al desembre els testos d’ADN que demostrarien que el seu pare és l’emèrit. Uns documents que van veure la llum a Elcierredigital i que va recollir EN Blau, segons els quals la relació de parentiu entre ells estaria confirmada: “Los anàlisis aportan una coincidencia del 99,9% entre ambos individuos”, afirmen uns papers amb segell del 2007 però que el Tribunal Suprem no va acceptar com a prova en la seva demanda de paternitat. Jon Iñarritu vol fer ara que el govern espanyol respongui de l’assumpte en seu parlamentària.

Joan Carles Felip EP

Les proves d'ADN aportades per l'Albert Solà sobre la paternitat de Joan Carles arriben al Congrés de la mà de Jon Iñarritu | Europa Press

I és que de ser cert que Albert Solà és fill de Joan Carles, això podria fer obrir el meló de la legitimitat de Felip al tron d’Espanya. O això creu almenys el diputat de Bildu a Madrid. L’empordanès té 64 anys, 12 més que l’actual monarca, que en té 52. Seria, per tant, el primogènit de l’emèrit. En cas que la Justícia jutgés el cas i confirmés que n’és fill biològic, per edat li pertocaria a ell dur la corona. Iñarritu ha fet públic a través de Twitter que ha demanat a l’executiu del PSOE i Podem que es pronunciï. “Preguntamos al Gobierno si de confirmarse estos datos, y teniendo en cuenta que es el primogénito, el jefe del estado “legítimo” sería Albert I y no Felipe VI. Parece que la Mesa del Congreso quiere vetar la pregunta. Veremos la excusa”, escriu.

Jon Iñarritu diputat Bildu EFE

EFE

L’endemà de la macroenquesta que revela que un 40,9% dels espanyols no vol la monarquia i només un 34,9% li dona suport, Iñarritu furga en la ferida i posa en dubte la legitimitat de Felip per ser rei d’Espanya. Assegura que la Mesa del Congrés no vol que se’n parli i té intenció de vetar la pregunta. Respondrà Pedro Sánchez?