No li fa falta ser una estrella de rock o un guardonat actor de cinema per tenir el títol d'un dels milionaris fets a si mateixos més joves de la història. Sí, parlem de Mark Zuckerberg. Fa uns anys va fundar una de les empreses tecnològiques més lucratives, Meta. Segons Forbes, és dins de les fortunes més grans del món, un rànquing que comparteix amb Jeff Bezos, Bill Gates i Elon Musk. La seva fortuna ascendeix, aproximadament, a 176.300 milions de dòlars (un 164.100 milions d'euros). I quin regal es pot permetre algú que té tots els recursos? Tan sols un 'detall' de 300 milions de dòlars.

Per a molts, complir 40 anys significa assolir certa maduresa emocional i posició econòmica. Així com podria donar-se el cas de replantejar-se moltes coses de la vida i encarar els reptes amb una altra actitud i perspectiva. Però Mark Zuckerberg li dona la benvinguda al seu 40 aniversari com un home que té tot o gairebé tot. Què més podria anhelar? Sembla que per a aquesta data tan assenyalada al seu calendari no li va tremolar el pols i va decidir fer-se un autoregal extraordinari.

Iot de Mark Zuckerberg

Es tracta d'un iot de 300 milions de dòlars (279 milions d'euros), que és el que ha costat la nau principal. I és que va pagar 30 milions de dòlars (27,91 milions d'euros) per un segon iot de suport, una mica menys luxós. És a dir, va fer un desemborsament de 330 milions de dòlars (307 milions d'euros) a tan sols uns dies del seu aniversari. I hi ha més, t'ho expliquem en les següents línies.

La controvertida història del nou mega iot de Mark Zuckerberg i les seves despeses addicionals

L'embarcació principal es diu 'Launchpad' i la secundària 'Wingman'. La història és que van ser confiscades a Europa quan es va donar a conèixer que podrien pertànyer a un oligarca rus. D'acord amb el reportatge de Forbes, el superiot va ser confiscat com a part de l'estratègia per bloquejar les possessions russes per la invasió a Ucraïna. Això, per descomptat, fins que Zuckerberg es va interessar pel vaixell i va pagar la quantitat requerida a una societat després de la qual hi podria haver el rus Vladimir Potanin (multimilionari rus i fundador d'Oneximbank).

Ara bé, el 'Launchpad' mesura 118 metres d'eslora, el disseny va estar a càrrec de la firma Espen Øino i les estances interiors van ser equipades per l'estudi francès Zuretti. El gust i els acabats són exquisits, la màxima expressió de la sofisticació. Té una piscina a la coberta principal, un heliport i un sky lounge estil càpsula. A més, la seva capacitat és de 24 convidats i una tripulació de més de 40 persones. El segon vaixell, el Wingman, té 67 metres d'eslora, amb capacitat per a 20 persones, transporta motos d'aigua, un submarí i està equipat amb altres luxes.

Tal com informa The Sun, Jeff Bezos té un iot una mica més gran en Fort Lauderdale, Florida, i ha d'afrontar una quota de 16 500 dòlars (15 355 euros) a la setmana per l'aparcament. Així que suposem que el superiot de l'empresari enfrontarà les mateixes despeses mensuals, ja que ha estat aparcat a Fort Lauderdale. Això sense comptar amb les despeses de manteniment l'any, que s'estimen en 30 milions de dòlars (27,91 milions d'euros). Ens queda clar que Mark Zuckerberg celebra en gran. Si aquest és l'obsequi dels 40 anys, què estarà ideant en arribar a la mitjana edat?