Teodoro García Egea, secretari general del PP, ha estat aquest matí a Los desayunos de TVE. L'engominat polític popular ha deixat anar el mantra habitual del seu partit, fent-se les víctimes i lapidant Pedro Sánchez pel govern que vol constituir, pels pactes PSOE-Unidas Podemos i per no tallar el bacallà al Congrés dels Diputats. Però les casualitats de la vida han fet que just mentre l'entrevistava Xabier Fortes, Europa decidia què passava amb Oriol Junqueras i la seva immunitat parlamentària. Una clatellada en tota regla al Suprem i a la justícia espanyola a la que García Egea ha estat testimoni d'excepció. El talla el presentador per dir que connectaven amb Luxemburg: "Se está fallando en este momento esta decisión judicial sobre la inmunidad de Oriol Junqueras. Lo escuchamos".

garcia egea fortes

TVE

jutge luxemburg

TVE

El polític del PP posava cara de pòquer, gairebé la mateixa que Ana Rosa i Griso, quan el periodista li diu que pari atenció a la lectura de la sentència per part del jutge Koen Lenaerts. Això és el que han vist els espectadors, i aquesta és la cara que feia, sense despentinar-se, just després de connectar amb Luxemburg, mantenint la compostura per fer el que acostumen a fer els polítics com ell: menystenir allò que no els interessa escoltar i omplir-se la boca amb que la justícia espanyola és sagrada i bla, bla, bla:

garcia egea 2

TVE

"No puede ser que un tribunal belga enmiende la plana a un tribunal Supremo de España. Esperaremos a ver qué ocurre, pero nosotros siempre vamos a estar al lado de la justicia española, siempre vamos a estar con la aplicación de las sentencias, y este señor Junqueras ha de cumplir las penas"... 'Siempre vamos a estar con la aplicación de las sentencias' mentre aquestes sentències els hi agradin, hauria d'haver afegit. Però el que ha estat interessant no és sentir-lo valorar la decisió, sinó veure la seva espontània reacció escoltant el magistrat luxemburguès.

garcia egea etb

ETB

Una reacció que tenia lloc mentre els espectadors i ell veien la imatge del TJUE, però que les càmeres han gravat. Unes imatges que TVE ha passat a ETB, on aquí sí s'han pogut veure:

Gestos condescendents i ostensius amb la mà i somriure congelat de Joker, ells que es vanten de respectar les decisions judicials, fent mofa dels jutges europeus. Però l'han enxampat de mala manera.