El 3 d'octubre es produiran dos fets: l'aniversari del discurs del rei Felip contra l'independentisme i la consagració del català Ramón Laguarta com una de les persones més influents del planeta. Ha estat triat conseller delegat de l'empresa PepsiCo, una de les més poderoses del món. Per llegir el seu perfil cliqueu aquí. Una notícia que ha saludat el president Torra però que els mitjans espanyols no han vist amb tan bons ulls: l'Agència EFE, mitjà públic espanyol, ha difós un perfil que diu que el nou alt càrrec és "barceloní" i a l'hora de destacar quants idiomes coneix es diu "parla diversos idiomes, incloent anglès, espanyol, francès, alemany i grec". Hi ha una sisena llengua que l'empresa nordamericana inclou i que recull el mateix Wall Street Journal o la cadena Fox, però que a Espanya s'oculta. Laguarta és un català que, sorpresa, parla català.

La seva predecessora, Indra Nooyi, ha estat a la llista de Forbes com una de les més influents i un català passarà a ser-ho però pels diaris espanyols o bé és "el español Laguarta" (El País) o ometen que parla català (El Mundo i La Vanguardia que reprodueix el teletip d'EFE) o es limiten a dir-ne "el barceloní" (El Periódico).

ramon laguarta efe

EFE

Només El economista destaca al titular que Ramón Lagarta és "catalán". Tot en ell és català: la llengua, el lloc de naixement, els estudis d'ESADE, però molt prefereixen ometre-ho pel fet que el president de la Generalitat es feliciti que un català arribi a un dels llocs de poder econòmic més importants del món. I molts preferixen il·lustrar-ho amb la foto de la seva predecessora:

pepsico GTRES

GTRES

El més estrany és el que fa El confidencial: titula amb un patriòtic El español Ramón Laguarta, nuevo CEO de PepsiCo i la foto que ho il·lustra és una ampolla de Pepsi.