Hi ha entrevistes i entrevistes i després la que Ramón Arcusa, conegut cantant català de 83 anys nascut a Barcelona, ha concedit per al diari El Mundo. Una extensa xerrada, d'un dels integrants del mític grup musical Dúo Dinámico, que ha concedit amb l'excusa de la surrealista felicitació que van fer a Leonor, filla de Felip i Letizia, pel seu quinze aniversari el passat 31 d'octubre. Arcusa com Manuel de la Calva, malgrat que té cabell, van sorprendre la jove versionant la cançó Quince años tiene mi amor. Un regal musical que no va passar desapercebut per a ningú, sent molts els que es van acarnissar a crítiques amb els artistes a través de les xarxes.

duo dinamico

Ramón Arcusa i Manuel de la Calva, del 'Duo Dinàmic'

Unes crítiques a les què Arcusa s'exposa de nou, després de l'última entrevista que ha concedit. Entre altres coses, tira la vista enrere i assegura que quan el dictador Franciso Franco era viu tot anava molt millor. Aquestes són, textualment, les seves paraules: "Recordo que, als hotels, deixàvem la clau a la porta, com feien als pobles, i hi havia una seguretat que no podríem ni somiar ara". Unes fortes declaracions que remata de la següent manera: "Franco també va fer moltes coses bones de les quals ara no se'n parla". Això sí, el del Dúo Dinámico deixa clar que no, que ell no defensa Franco perquè "amb ell no vaig tenir res a veure".

Encara que la cosa no acaba aquí. El cantant català, en la seva extensa i llarga entrevista, també aprofita per parlar d'un dels temes del moment: el coronavirus. Una pandèmia que li toca de prop, i no perquè hagi estat víctima de la malaltia. Sinó que una altra de les seves cançons Resistiré s'ha convertit en l'himne contra la malaltia xinesa. "Molt malament. Els canvis de criteri, els experts fantasma, fins a la baixada de l'IVA de les màscares... La gestió ha estat millorable", assegura Arcusa referint-se al Govern de Pedro Sánchez. Unes dures paraules que no dedica a Isabel Díaz Ayuso, per a qui només té afalacs: "L'altra cara de la moneda. Madrid era als pitjors llocs però Díaz Ayuso ha mantingut a ratlla els seus detractors". Què hauria fet Franco en temps de coronavirus? Segur que Ramón Arcusa hagués estat encantat amb les seves gestions.