El Preguntes freqüents d'aquest dissabte ha vingut calentet. La setmana ha estat molt intensa, començant per la presència de Puigdemont i Comín al Parlament europeu, i acaba a les portes d'un judici cabdal, el del major Trapero que comença demà a l'Audiència Nacional. Cristina Puig va abordar la qüestió comptant amb el coneixement d'Ernesto Ekaizer.

ekaizer faqs

TV3

El periodista va ser devastador cap a la justícia espanyola, a la que va retratar amb unes paraules contundents:  "El juicio a Trapero es un fraude y se tendría que celebrar, incluso por las reglas de la Audiencia Nacional, en la Audiencia Provincial de Barcelona. Están haciendo trampa no queriendo anunciar la renuncia al delito de rebelión porque si asumen el delito de sedición quedaría en evidencia en que no es competencia de la Audiencia Nacional". Pam. 

Torn per Pilar Rahola. I perquè la justícia espanyola continués rebent plantofades amb la mà oberta. L'escriptora va posar al seu lloc el president del Consejo General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. Un home que va expressar el seu malestar pel nomenament de Dolores Delgado a la Fiscalia. Que si la independència del poder judicial i bla, bla, bla. En un país on els alts càrrecs poca memòria, on van donant lliçons de pa sucat amb oli sense mirar els seus historials, Pilar Rahola es va encarregar de recordar-li a Lesmes alguns detalls del passat:

Aquesta va ser la vessant implacable de Pilar Rahola, ulleres incloses per no deixar-se cap detall. Però els espectadors saben de l'altra vessant seva, la d'algú que es presta a la broma quan toca. I al FAQS es va veure una imatge simpàtica i curiosa: Pilar Rahola donant-se un pico amb un policia nacional. Té una explicació. Abans de la intervenció de l'escriptora, el plató es va omplir amb la música del grup Pepet i Marieta, un duo que estrenaven nou tema, Poliamor, i ho feien vestits de policies. Rahola es mirava l'actuació i destaca: "jo pensava que això del poli-amor era una altra cosa. Segur que el tema triomfa a les manifestacions. Aquests moviments teus de maluc... caram... els fan tots els policies?", pregunta sorneguera. I el Pepet veu el seu moment i li demana fer-li un 'piquito' als llavis:

Picos a un poli i galetes a la justícia. Repartint amor i plantofades alhora. Meravellosa Rahola.