Carles Puigdemont farà una intervenció al ple del Parlament europeu aquest matí de dimarts. Esperem que els periodistes de les televisions unionistes que hi assisteixin no vagin amb els papers mullats ni es vulguin fer els graciosos com l'enviada de Telecinco a Estrasburg. Perquè la galeta amb la mà oberta que el ja eurodiputat li va dedicar a la periodista de Mediaset encara ressona a les parets del Parlament.

Puigdemont Comin roda de premsa Parlament Europeu - Roberto Lázaro

Roberto Lázaro

L'estil salvamesc de tots els que fan programes i informatius de la cadena de Vasile fa que s'hagin d'escoltar sovint comentaris o preguntes que provoquen vergonya aliena. I ara li ha tocat a Puigdemont, quan parlava davant els micròfons des d'Estrasburg. La resposta, però, va ser tota una demostració de charm i finezza per part de l'interpel·lat, que tot i donar una resposta demolidora a la reportera d'Informativos Telecinco, encara va ser massa correcte pel que s'hauria merescut semblant absurditat. El que no deixa dormir la periodista tenia a veure amb els diners que guanyarà o deixarà de guanyar Puigdemont com a eurodiputat i si "el montante" que li correspon "lo dedicará a pagar el alquiler de la casa de Waterloo". Aquesta és la pregunta indispensable que considera més necessària resoldre. Vaja, com si parlessin de Cantora i de la Pantoja. La resposta de Puigdemont, per emmarcar:

Puigdemont va ser educat. La resposta a una pregunta tan inapropiada hauria d'haver estat alguna cosa així com: "¿Y usted dedicará el montante de lo que le pagan por hacer esta pregunta a pagar el alquiler de su casa?".