Miracle! Miracle! L'exportaveu del PP al Congrés dels Diputats i candidat al Senat per Almería, Rafael Hernando, ha aconseguit una fita inimaginable: posar d'acord gairebé tothom a les xarxes socials. No importa si votes PP, C's, PSOE o Podemos, o si ets un perillós independentista, per estar d'acord amb el gens moderat polític: "VOX hace propuestas que parecen sacadas del quinto gin-tonic". Una frase que s'ha convertit en una de les més celebrades d'aquesta campanya electoral. Hernando deixava anar aquesta plantofada en una entrevista a Eldiario.es.

Rafael Hernando PP - Sergi Alcazar

Sergi Alcázar

L'afirmació de l'escuder de Mariano Rajoy ha generat tota mena de reaccions, la majoria d'elles irònicament elogioses. Alguns atorguen tota la credibilitat a Hernando, preguntant-se "¿cuántas propuestas hizo el PP despues de los chupitos?" o "fíjate como sabe que son del quinto, las del cuarto las hacía él". D'altres es meravellen en constatar que el del PP "llama borrachos a sus ex votantes para convencerles de que le vuelvan a votar a él. Un genio." I un bon gruix de tuitaires es rendeixen a l'evidència: Hernando els ha agermanat amb antics adversaris polítics: "Q coraje joer, estar de acuerdo con Rafael Hernando". El reguitzell ha estat imparable.

A qui no ha fet tanta gràcia ha estat els simpatitzants de la ultradreta, que a falta d'una resposta oficial del partit han sortit en tromba contra Hernando. Bé, contra el popular... i contra todo lo que se mueve.

Queda per veure si al final PP i VOX fan les paus, com a Andalusia, i la quantitat de copes que necessiten per posar-s'hi d'acord. Hagan sus apuestas!

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat