Rafael Amargo visita de nou els calabossos. La nit de dijous passat va ser detingut a l'estació de tren d'Alacant quan arribava des de Madrid per la presumpta comissió d'un delicte de tràfic de drogues i atemptat a l'autoritat, en el moment de la detenció. Són uns veïns els que l'haurien denunciat per suposadament vendre droga al seu pis de la capital madrilenya. Aquest dissabte la titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Alacant en funcions de guàrdia ha decretat la llibertat provisional del bailaor granadí.

Amargo, de 48 anys, està investigat per un delicte contra la salut pública, un altre d'atemptat contra l'autoritat i dos de lesions, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Com a mesures cautelars, haurà de comparèixer al jutjat d'instrucció número 27 de Madrid els dies 1 i 15 de cada mes, a més de la prohibició de sortir del país. Es denega la presó provisional amb fiança de 6.000 euros.

Rafael Amargo EFE
Rafael Amargo EFE

L'advocat confirma que des que Rafael Amargo va canviar de residència només passen coses estranyes

Jaime Caballero, advocat de Rafael Amargo, que fa dos anys que lluita per demostrar la seva innocència, sabia perfectament que passaria un episodi així. "Jo presentava una defensa en la qual al·legàvem que totes les diligències prèvies de la policia queien per si soles. No tenien droga, ni dates, ni noms, no hi havia res. Hi havia una conjectura, una investigació erma. A partir d'allà, comencen a passar coses estranyes", explica en conversa amb ABC.

Rafael Amargo té seriosos problemes econòmics. Va haver de vendre casa seva en plena pandèmia per la crisi i en va comprar una altra a partir de gran part dels beneficis de la venda. No obstant això, és a una zona conflictiva, on la droga és el pa de cada dia. Des d'aquell moment, el seu advocat assegura que van començar a passar coses estranyes.

Rafael Amargo efe
Rafael Amargo efe

L'advocat recupera un episodi en el qual es va acusar el bailaor de tenir amagat un cadàver a casa seva. "Va venir la policia i va dir que tenia un cadàver a casa seva. Això es va denunciar, van arribar quatre cotxes, es va gravar en vídeo. Rafa els va deixar entrar, van escorcollar la casa i com que no hi havia cap cadàver van demanar disculpes. I diuen: 'Presenti denúncia contra la persona que ens ha dit això'. La vam presentar i la van arxivar automàticament".

El lletrat confirma que el seu client consumeix droga i també reconeix que ha estat en tractament, i al jutjat se li ha fet un informe on se'l declara addicte a la metamfetamina.