L'unionisme escrit aprofita el judici al procés per posar els famosos en el mal tràngol d'opinar sobre Catalunya. El diari El Mundo ho ha fet amb entrevistes  com les de Carmen Maura o José María Cano en què s'han despatxat a gust. El diari ABC treu el Sant Cristo gros de l'espanyolisme: Rafa Nadal. El tennista balear és una icona rojigualda pels quatre costats i respon sobre Catalunya amb menys agressivitat que a la pista però se li entén tot: "He seguido todo el tema de Cataluña y llega un momento dado en el que uno no entiende que se enrede tanto". "Enredo", "lío", "desafío"... terminologia unionista per parlar del procés típica de l'ABC que esmaixa Nadal.

rafa nadal empipat

EFE

El diari es limita a preguntar-li per "la crispació" sense citar el procés i Rafa Nadal respon citant Catalunya i remata la pilota: "Es necesario discutir en algún caso y que haya diferentes opiniones para mejorar cosas, sin ninguna duda, pero la confrontación tan alargada en tantos sentidos no me gusta nada. Seguro que quien manda hace algunas cosas bien y puede que otras no tanto. Pero a mí no me gusta la manera de criticar todo lo demás. Y eso lo hacen todos. ¿Por qué vamos a estar enfrentándonos todo el día? Se está radicalizando a la sociedad y no me gusta". Radicals quins? El diari de dretes no li repregunta, potser perquè se li entén tot.

rafa nadal efe

EFE

Rafa Nadal cita Catalunya en un paràgraf ple de paraules com "confrontación", "enfrentamiento" i "radical". El proper és que es negui a jugar amb pilotes de tennis. Perquè són grogues.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat