El valencià Rafa Mora no podia iniciar la seva carrera com a presentador de televisió de pitjor manera: Fent el ridícul i demostrant que les úniques "qualitats" del tete de MyHyV són uns músculs molt treballats i una mentalitat masclista que fa pena. Aquest és el currículum que li ha valgut per complir el seu somni: Emular a Jorge Javier Vázquez... o potser a Bertín Osborne. El programa Cazamariposas, un producte de la factoria Sálvame que presenten els catalans Nando Escribano i Núria Marín, l'ha fitxat com a relleu estiuenc. Però si pensaven que els ajudaria amb la feina i que estaria a l'alçada del càrrec, no van trigar ni vint segons en topar-se amb la realitat: A Rafa Mora la responsabilitat televisiva li va molt gran.  

Rafa Mora Nando Escribano 2 Cazamariposas Divinity

Divinity

La jugada del programa de La Fábrica de la Tele sembla temerària, primer, i una presa de pèl, després. No hi ha una altra forma d'explicar que un professional dels mitjans no sigui capaç d'acabar el guió del seu primer dia, que arribi tard al moment d'emissió, que no domini l'espai, ni la posició de les càmeres, ni l'ordre del programa, etcètera. En menys d'un minut Mora ja havia quedat ben retratat, esbroncat per un Nando Escribano que semblava al·lucinar amb el seu nou company. "Rafa, deja el guion, da igual, ya improvisaremos. En teoría deberías estar aquí conmigo para dar los titulares". El debut no ha passat desapercebut a xarxes, que veuen com aquest fitxatge posa en perill les grans virtuts del programa: La manca de pretensions i la naturalitat.

Rafa Mora arriba tard presentador Cazamariposas Divinity

Divinity

Rafa Mora cervesa @rafamoratete

 @rafamoratete

Rafa Mora Nando Escribano Cazamariposas Divinity

Divinity

"Yo pensaba que el guión te lo daban para estudiarlo antes", s'excusava Mora, que ni tan sols coneix el funcionament del programa que ha de presentar. I és que l'espai de safareig trapella de Divinity no té res a veure amb la barra lliure de bajanades i manca de coneixements sobre l'actualitat de la que gaudeix a Sálvame. Per arrodonir-ho, va tornar a ficar la pota, donant pas a una connexió que no tocava. "Espero estar a la altura", havien estat les seves primeres paraules. Segur que en Nando va pensar que "de altura poca, de hartura... la que me espera".  Estarà desitjant marxar de vacances i deixar "el marró" a un altre, en aquest cas, a la Núria Marín (que esprem el seu estiu). I mentre Rafa Mora fa els seus pinitos, hi ha professionals a dojo que somiarien amb una oportunitat com aquesta

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat