A la ràdio i televisió els programes venen i van. No és cap novetat. El mateix els passa als seus presentadors i col·laboradors. Un dia hi són i a l'altre han de buscar-se nous projectes. Així és la meravellosa i apassionant vida de tots aquells que aposten per dedicar-se als mitjans de comunicació. Una cosa que bé sap el periodista nascut a Badalona, Quim Morales, qui, després de dos anys al capdavant del programa matinal de RAC105, La primer hora, s'ha hagut d'acomiadar dels seus oients.

Ho ha fet amb tristesa, com és normal, i amb un potent discurs que no ha passat desapercebut per a ningú. Una reflexió, de poc més de dos minuts, que Morales va pronunciar en directe durant el matí de divendres 16 de juliol, coincidint amb l'últim programa, abans d'anar-se'n de vacances. Unes paraules amb què el català agraeix tot el suport rebut, així com l'oportunitat que l'empresa li ha brindat, durant dos anys, d'alegrar els matins de molts. Un discurs de comiat que no ha estat exempt de polèmica, ja que Morales també ha aprofitat per disparar contra l'emissora de ràdio privada de Catalunya. Tot el que ha dit, a continuació.

Perfil d'Instagram de Quim Morales

Perfil d'Instagram de Quim Morales

"No descobreixo res si dic que aquests dos anys que teníem marcats per contracte no han estat fàcils. Malgrat això, hem fet amb gust la nostra feina i us hem despertat cada matí amb un programa familiar, divertit, una mica gamberro i carregat de creativitat i complicitat". Així començava Quim Morales acomiadant-se dels espectadors del seu programa, que durant dos anys l'han acompanyat de dilluns a divendres des de les sis fins a les onze del matí.

Una marxa en la qual el de Badalona no va dubtar a disparar contra els alts càrrecs de la cadena. Clar, directe i concís. Les tres 'c'. Morals, sense pèls a la llengua, va dir: "Hem trobat a faltar una direcció amb la qual avaluar el nostre treball i millorar-lo en la manera que fos possible. També un projecte sòlid i clar, per rellançar RAC105, com el que se'ns va prometre fa dos anys i que per desgràcia no s'ha vist per enlloc". Boom. Encara que, la sèrie de retrets de Morales contra els seus superiors només havia fet que començar. El locutor va prosseguir dient: "Estem molt agraïts a tots pels vostres missatges d'ànim i pels de tota la gent que sí que entén de ràdio i viu amb perplexitat decisions com la que fa que avui nosaltres hàgim de desaparèixer". L'explosiu discurs de Quim Morales el seu últim dia a RAC105, l'adjuntem a continuació:

Quim Morales s'acomiada de 'La primera hora' en RAC105

Una emissora, entre RAC1 i RAC105, en la qual el periodista català ha estat treballant durant 16 anys de la seva vida, que es diu aviat. Emissora, per cert, a la que Morales es refereix com a "fantàstica", encara que no precisament pels directius que estan al comandament, sinó pels redactors que treballen en ella. Companys amb qui tant Quim Morales com la resta del seu equip han aconseguit crear un sentiment d'equip. Una unió que, segons va revelar, moltes vegades es veu entelada per "corrents freds i de mediocritat que s'escapen des d'algun despatx". Morals agafant-se al peu de la lletra el refrany que diu: pel que em queda al convent, m'hi cago dins.

Així les coses, el presentador i el seu equip, el proper 30 d'agost ja no estaran a RAC105 despertant els oients. El seu lloc l'ocuparà Ernest Codina, que en un passat ja va estar treballant a la cadena. El de Badalona formarà part de l'equip de Catalunya Ràdio, emissora en la qual va començar quan era estudiant de la mà d'Antoni Bassas. Morales serà l'encarregat de posar-se al capdavant de l'última hora d'El matí de Catalunya Ràdio, presentat per Laura Rosel. Ho farà amb la col·laboració de Joel Díaz i Charlie Pee. Sort i encerts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat