Un dels comptes que paga més la pena seguir és el de l'indispensable Quim Monzó. L'escriptor català no només és un geni a l'hora d'escriure què passa al nostre voltant tant en els seus llibres com en les seves columnes d'opinió, sinó que sovint deixa anar tones de sarcasme i ull clínic a través de les xarxes socials, on fa comentaris precisos i encertadíssims, i on demostra la ironia que corre per les seves venes. No fa pas gaire ho va fer quan va veure un anunci de Leo Messi on es veia el crack argentí, ara al PSG, xampurrejant unes paraules en japonès. Què va dir Monzó en veure'l i, sobretot, en sentir-lo? El que molts hem pensat, i més, tenint en compte que en la pila d'anys que va viure a Barcelona va dir quatre paraules mal comptades en català: "El japonès sí que el parla!":

Quim Monzó també para atenció sovint al simbolisme que desprenen algunes imatges. És clar que per imatge impagable, la millor que hem vist a xarxes en molt de temps, una que va fer furor entre els seus seguidors, arran de la mort de la reina Elisabet II. De fet, quan encara no s'havia fet pública la seva mort, Monzó, meravellós, va publicar una foto que ho tenia tot: en un dels seus bars de capçalera, el Bar Lalan's de l'Avinguda Mistral de Barcelona, escrivia: "Aquí, pregant per la reina Elisabet II al bar irlandès de la cantonada". La imatge era un quadre deliciós ple de detalls: ell, en segon terme, agafant un gran crucifix i cara de susto. Davant seu, un altre gran, l'estimat periodista esportiu Quique Guasch, got a la mà, mòbil a l'altra, assegut a la barra. A la dreta, un dècim de loteria de Nadal, al fons, un televisor amb el 3/24 i en un racó, tres Mossos d'Esquadra en una taula fent un break:

Ara hem assistit a una altra imatge impactant, protagonitzada aquest cop per la rojigualda, la bandera espanyola. Una bandera espanyola que va sortir per potes. O, en aquest cas, per ales. A Extremadura han tingut fa poc un temps de gossos. El vent i la pluja han provocat moltíssimes destrosses, quedant especialment malmesa la barriada de Cerro de Reyes a Badajoz. Rauxes de més de 75 quilòmetres per hora i 16 litres d'aigua per metre quadrat per culpa de la borrasca Beatrice, que va arrencar arbres o va inundar immobles. Però sens dubte, una de les imatges més impactants la vam veure a l'avinguda de Sinforiano Madroñero, on a la rotonda José Luis Herrera Pombo el vent va tombar el pal de la bandera d'Espanya que hi tenien allà. Una imatge impactant. Les reaccions a la xarxa no s'han fet esperar, com la de Quim Monzó, que ha reaccionat amb cinc paraules: "¡¡MADRE MÍA DEL AMOR HERMOSO!!":

Només falta posar-li de fons Al vent del Raimon, i ja ho tindríem.