A les institucions europees tenen un problema. Bé, en tenen molts. Un d'ells, posar en primera línia un personatge com Antonio Tajani. El president del Parlament Europeu, procedent de l'espai ideològic de la dreta, s'ha convertit en algú que pren decisions equivocades, esbiaixades, interessades i absolutament reprobables. Una mena de mico amb pistoles de la política europea. El seu matusser impediment als eurodiputats electes Carles Puigdemont i Toni Comín d'entrar a l'edifici de l'Eurocambra, n'és l'exemple més flagrant. Després, revocar totes les acreditacions espanyoles que ja s'havien recollit. Els mitjans internacionals es posen les mans al cap. Veurem què hi diuen els tribunals de Luxemburg. Però tothom té la sensació que al romà tot li rellisca. I més, quan d'aquí poc deixi d'estar al càrrec.

Ponsati Puigdemont Comin EFE

Efe

L'antic militar d'aviació que quan era comissari tenia una bandera de la infanteria espanyola al seu despatx, premi Princesa d'Astúries, ha convertit la seva actuació en un show, però algú li hauria de dir que Brussel·les no és Madrid. Desconeixem si al senyor Tajani li agrada la poesia. Però que es vagi preparant perquè la xarxa ha abraçat en massa una proposta del sempre mordaç i subtil Quim Monzó.

quim monzo acn

ACN

El president del Parlament Europeu ha servit d'inspiració tuitaire a l'escriptor. Una mena de musa per l'autor de Mil cretins, que en lloc de definir així Tajani, com ben bé es mereixeria, ha tingut una altra pensada més original. I a jutjar per la reacció de la xarxa, ha tingut un èxit incontestable. Monzó ha proposat que els seus seguidors pensin amb quines paraules pot rimar el cognom de l'italià. Ell mateix commina a dedicar-li un rodolí fent servir algunes de les paraules que es poden trobar a una de les pàgines del Diccionari de la Rima, de Francesc Ferrer Pastor, que ell mateix mostra:

I la xarxa li ha fet cas. Vaja, si li ha fet cas... Allau de propostes, a quina més creativa, que li pinten la cara a Tajani. Amb una paraula clarament més utilitzada que la resta, que li va com anell al dit: "succedani". 

És clar que també hi ha usuaris que es deixen estar de tants jocs florals i van directes a barraca, com ha fet en Peyu:

Deu ser que prefereixen la rima lliure.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat