Fer el programa El Foraster va suposar pel seu presentador, Quim Masferrer, una de les millors experiències professionals i vitals de la seva vida. Anar amunt i avall per tants pobles de Catalunya li ha servit al presentador per conèixer els pobles en qüestió, per conèixer-se una mica més a ell mateix i sobretot, per conèixer persones inoblidables que quedaran per sempre en la seva memòria.

quim masferrer foraster

TV3

Molts d'ells segur que ara formen part del seu cercle d'amistats. Homes i dones de tot arreu amb històries personals i amb un tarannà que van provocar-li un somriure a Masferrer quan es va topar amb ells i elles i de retruc, a la resta d'espectadors que van veure algun dels programes d'El foraster. Però fer aquest programa té una contrapartida: els acabes agafant tant d'apreci als seus protagonistes que quan s'ha de lamentar alguna mort, per molt llei de vida que sigui, es fa difícil de pair.

foraster i tato2

TV3

grafiti tato

TV3

 Li va passar amb un veí de Penelles, l'inefable Joan Mata, més conegut com el "Tato". Aquest petit poble de 500 habitants, situat al sudest de la comarca de la Noguera, a Lleida, té una particularitat, gairebé té més grafits que habitants. I un d'ells té la cara, el barret i el cigar d'aquest entranyable veí amb qui va xerrar Masferrer i que va morir el passat mes de setembre als 88 anys. El mateix Masferrer li dedicava unes sentides paraules en saber la trista notícia:

Mesos després, per Sant Esteve, TV3 va emetre un El foraster molt especial. Després de cinc anys amunt i avall amb la seva pick-up carbassa pel territori català, l'equip del programa tornava on va començar tot, al poble que van visitar per primera vegada. Quin? Benifallet, Baix Ebre, un poble de 771 habitants. I allà hi va tornar per veure com havia canviat la vida durant aquest temps. El moment més emocionant del programa va ser quan es va retrobar amb una parella d'avis entranyables. La Cinta i el Miquelet, 80 i 88 anys, un matrimoni que tenien un romàntic costum: ballar de tant en tant al menjador de casa seva, enamorats com el primer dia, cada vegada que ella posava un cassette amb la cançó "Para que no me olvides".

primer foraster5

TV3

Després de cinc anys, el Miquelet, ja amb 93 anys, no acabava de girar rodó de salut. Continuaven tan enamorats com el primer dia, però ja no podien ballar tant com abans per la seva salut. En Quim, més emocionat que mai en retrobar-los. Pots veure el moment clicant a la foto a partir del minut 10'28".

primer foraster7

TV3

I ara, cinc mesos després d'aquell retrobament, lamentablement, en Miquelet acaba de morir. El mateix Quim Masferrer expressava el seu sentit record amb un tuit carregat de nostàlgia i sentiment:

Com diu la cançó que tant li agradava al Miquelet, "Para que no me olvides ni siquiera un momento y sigamos unidos los dos gracias a los recuerdos. Para que no me olvides y me dediques un pensamiento te llegaran mis cartas que  cada dia diran te quiero. Para que no me olvides y nuestro amor llegue a ser eterno, romperé las distancias y detendré para siempre el tiempo"... Descansi en pau.