Queco Novell era un geni quan exercia com a periodista. Queco Novell és un geni quan es posa en la pell d'infinitat de personatges al Polònia. I Queco Novell és un geni quan va de convidat a algun programa. I al Tot són problemes han tingut l'encert de convidar-lo al programa d'aquest divendres, al costat de l'expert en freestyle, streamer i caster Kapo 013. I com sempre que el Queco visita un plató, ha estat una delícia veure'l i sentir-lo. Irònic fins a dir prou, sorneguer sempre que té una càmera al davant, ha reconegut que "abans estava al costat fosc de la vida i ara he passat al costat lluminós de l'actualitat", en referència al pas que va fer dels informatius a ser actor i humorista al programa de sàtira política de TV3.

queco2
Queco Novell, amb Juliana Canet, Patrick Urbano i Serapi Soler al 'Tot són problemes' / TV3
queco3
Queco Novell, recordant els seus temps com a periodista / TV3

"En general, l'actualitat és més depriment. Si podem disfressar-ho amb una mica d'humor... és més divertit", reconeix Novell. I ja pot ben dir que s'ha divertit, i de quina manera, així com també ens ha divertit als espectadors amb les seves imitacions meravelloses al Polònia. La llista de personatges inoblidables als quals ha prestat la seva veu, cara i vis còmica és de traca: Carles Puigdemont, Pasqual Maragall, Mariano Rajoy, Salvador Illa, el jutge Marchena, Josep Borrell, Albert Boadella, Miquel Calçada, Joan Clos, Jaume Collboni, Josep Cuní, Felip VI, Jaume Giró, Federico Jiménez Losantos, Joan Laporta, Francesc Macià i tants i tants altres, amb especial atenció, per raons òbvies, als molts personatges polítics que ha abordat. I de política també han parlat al Tot són problemes, quan li han preguntat al Queco pel procés, cinc anys i mig després d'aquell 1 d'octubre del 2017, punt més àlgid.

queco
Queco Novell / TV3

Li pregunta Canet, "Sembla que el procés no està en el seu millor moment. Si et truqués el president demanant-te consell per reinventar-lo, què li diries?". I la resposta del Queco ha estat, com era d'esperar, marca de la casa: "Hòstia, que foti com la Kings League amb el procés". "Campanyes publicitàries en castellà?", pregunta la Juliana amb tota la intenció del món. I ell relaciona les principals característiques de l'esdeveniment que té bojos els joves, l'invent de Gerard Piqué i Ibai Llanos, amb el procés independentista català: "Doncs mira, votem o no votem? I tirem un dau. I que fotin a la presó al dau. Saps? Tot allò que fan, és la manera de despistar una mica". Sensacional.

En el mateix programa, per cert, Patrick Urbano va entrevistar un altre crack, Berto Romero, al Teatre Coliseum. I entre ells dos es va produir un moment sensacional, durant la gravació de l'entrevista, en que parlaven presentador i entrevistat del temps que tenien per fer l'entrevista i de quants minuts disposaven. I en un moment de la conversa, Urbano li deixa caure, com a agraïment que Romero els hi havia donat deu minuts més d'entrevista: "Independència de Catalunya?... T'imagines, ara?". La reacció del còmic és de les que s'encomanen, gran i explícita rialla:

Un encert del Tot són problemes comptar amb el Queco Novell i el Berto Romero.